torstai 12. joulukuuta 2013

Jippii, kirjat tulivat!

Tänään haettiin kaksi laatikollista uutta kirjaani, jonka nimi on Perttilä, talo kylän laidalla. Kerron siitä paremmalla ajalla, jahka olen saanut kansikuvan koneelle. Tilauksia tietenkin otan mielihyvin vastaan ja postitankin kirjoja niin että ehtivät vaikka joululahjoiksi. Hinta posteineen on 23 €. Kirja kertoo meidän talomme historiaa sekä muutamien muiden lähipaikan mielenkiintoisten kohteiden historiaa.

Nyt tosiaan on aika hosu meneillään, sillä julkkarit & glögijuhlamme on viikon päästä. Glögit on perinne ja samalla isännän syntymäpäivä, mutta nyt sitten tämä kirjajuttu saatiin ajoitettua mukavasti samaan syssyyn ja siitä suuret kiitokset Mediapinnalle.Kiire on, mutta on tämä myös ihanaa tekemistä!

Postista haimme viisi muutakin lähetystä, mm. kahdesta paikasta joululahjakirjoja pääasiassa meille itsellemme. Nekin pitää pakata muiden joululahjapakettien lisäksi. Siivota ja raivata koko iso talo. Leipoa. Rahdata astioita n. 50 - 60 hengen tarjoilua varten alakertaan. Silittää liinat ja vaatteet asianmukaiseen kuntoon. Virittää lisää jouluvaloja. Tehdä kauppalistoja.

Tänään ostin parit uudet jouluvalot. Ulkovalo, se jonka viritän kiven päälle, on edelleen hukassa ja ratkaisin asian ostamalla uuden. Arvattavasti vanha ilmestyy silmiini välittömästi sen jälkeen kun tämä on vaivalla viritetty paikalleen. Mutta vanha on ollut käytössä jo niin monta vuotta, että on kyseenalaista, olisiko se enää koko joulunaikaa edes palaa. Ostin myös uuden sähkövatkaimen, kun entinen kärysi epäilyttävällä tavalla.

Suurin osa leipomuksista on tosin jo leivottu: viisi kahvikakkua, joista yksi saa mennä isälleni, n. 75 Hildegard Bingeniläisen äly- ja hermopiparia (meidän perinne) ja  n. 60 kookos-kauraryynikakkaraa (tuli rumia). Huomenna leivon vielä yksiä suolaisia seesamitähtiä ja itse juhlapäivänä paistan pakaste-cocktail-karjalanpiirakoita. Mies lupasi huomenna tilata niitä kauppaan. Munavoita teen itse, mutta tarjoan kaupan ruskeita pipareita ja niiden kanssa juustoa. Niin juu, buljonkia on tarjolla glögin lisäksi. Nämä räätit ovat melkein samat vuodesta toiseen, mutta hyviksi havaitut. Suolainen tuntuu maistuvan, mutta kun on paljon tarjottavaa, saa pöydästäkin näyttävän.

4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!