torstai 20. helmikuuta 2014

Harmituksen harmitusta

Kannattaa olla tarkkana tai muuten käy kuten minulle. Tosin ei minullekaan vielä mitään muuta ole tapahtunut kuin harmitusta ja rahanmenoa, mutta juttu ei ole varmaankaan vielä loppuun käsitelty. Kuva symboloi äreyttäni tästä kakkajutusta.


Kävi nimittäin niin, että muutin pois edellisestä kodistani tähän nykyiseen aika tarkkaan 14 vuotta sitten, miten sen nyt laskee vähän yli tai vähän alle. Virallisesti kuitenkin keväällä 2000. Myin kämpän ja luulin, että asia on sillä selvä. Ilman muuta oletin, että yhtiö valitsee uuden hallituksen ja minut poistetaan kirjoista ja kansista, ja kuten asiaan kuuluu, muutosilmoitus tehdään kaupparekisteriin.

Jostain syystä, en enää muista syytä, mutta tarkistin kuitenkin jo useita vuosia sitten kaupparekisteristä taloyhtiön tiedot. Ehkä uteliaisuuttani, kun huomasin, että yhtiössä oli asunto myynnissä. Minähän siellä edelleen olin nimenkirjoittaja ja hallituksen puheenjohtaja! Otin yhteyttä tilintarkastajaan. Toinen pienen yhtiön osakas nimittäin oli kuollut enkä tiennyt, kuka senkään asunnon omistaja oli enkä tietenkään tuntenut omankaan kämppäni jo ainakin kertaalleen vaihtuneita asukkata. Vainajakin oli ehtinyt erota muutamia vuosia aikaisemmin ja rouva muuttanut pois, mutta kun tilintarkastajao li ollut pariskunnan perhetuttu, otin häneen yhteyttä. Hänkään ei enää sanonut olevansa tilintarkastaja. Hän kuitenkin lupasi ottaa yhteyttä rouvaan. Elin hyvässä uskossa, että asia on hoidettu.

Viime talvena asia tuli taas mieleeni ja tarkistin - jälleen rahaa vastaan - kaupparekisteritiedot. Juu, siellähän minä yhä olin hallituksen puheenjohtajana ja isännöitsijänä tuo mainittu vainaja. Kirjoitin äkäisen kirjeen taloyhtiölle. Sieltä tulikin puhelu: vainajan vaimo oli muuttanut takaisin ex-miehensä asuntoon, jonka omistaja oli ulkomailla ollut perillinen. Rouva lupasi hoitaa asian heti, kun lapsi palaa Suomeen eli vielä saman viime kevään aikana.

Asia tuli taas pari päivää sitten mieleeni ja totesin, että mitään ei ole tapahtunut. Minä se olen vainajan kanssa aina vaan taloyhtiön nimenkirjoittaja ja hallituksen puheenjohtaja. Juttu tuli mieleeni, kun joku herra soitti ja olisi halunnut neuvotella puheenjohtajan kanssa jostain, ehkä kaupitella pienelle yhtiölle sopivia palveluitaan. Olenkin ihmetellyt näitä puheluita. Siitä sain kuitenkin kimmokkeen, printtasin muutosilmoituslomakkeet ja maksoin 85 euroa siitä hyvästä, että nimeni poistetaan yhtiön hallinnosta. Karmea hinta tyhjästä, mutta jos muutamat puhelut ja kirjallinen kehotus eivät tepsi, niin pakkohan tässä jotain on tehdä. Tietysti yritän periä rahan takaisin, mutta tuskin sekään riidatta sujuu. Harmittaa.

Nyt ei vielä ole tapahtunut mitään, mutta entäpä jos talo vaikka palaa ja esimerkiksi vakuutukset on hoidettu samaan malliin kuin tämä asia? Puheenjohtajako siitä hirtetään, kun ei isännöitsijääkään saada tilille?


4 kommenttia:

 1. No höh! Ompa kummallista asioitten hoitoa...ymmärrän oikein hyvin, että haluat itsesi pois "vastuusta".

  VastaaPoista
 2. No voi hyvänen aika! Onpas siellä ollut vaikeata saada tiedot ajan tasalle...

  VastaaPoista
 3. Voi pannahinen sentään...Tullee mieleen se juttu kun Kreikassa maksettiin kuolleille vielä eläkkeitä !

  VastaaPoista
 4. Ehkä se ei kuitenkaan ollut hinta tyhjästä, varma on aina varmaa, etenkin yhtiössä, jossa asioitten hoito on ollut tuollaista.
  Itse jättäydyin neljä vuotta sitten taloyhtiön hallituksesta pois, kun kyllästyin huomauttelemaan ammatti-isännöitsijälle jatkuvasti erilaisista normaaliin hallintoon kuuluvista asioista. Nyt viime yhtiökokouksessa kuulin, että hallitukselle oli vastuuvapaus myönnetty viimeksi kolme vuotta sitten! Kevätkokousta ei noina vuosina ole pidetty yhtiöjärjestyksen mukaisina aikoina, vaan keskellä kesää, jolloin en ole ollut kaupungissa, mutta olen olettanut, että asiat on hoidettu. Kun nyt postauksesi luettuani tarkistin asiaa netistä, niin näköjään olen edelleenkin ”hallituksen varsinainen jäsen”. Pitäisiköhän taas kerran huomauttaa? Mutta vastuuvapauden olen siis kuitenkin ilmeisesti ( ja muistaakseni) saanut neljä vuotta sitten keväällä omasta kaudestani.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!