maanantai 28. huhtikuuta 2014

Mikä huvittaisi?

Otsikko provosoi vain itseäni. Toivottavasti muilla on parempi alku viikolle. Minua oikein mikään ei huvita eikä ehkä tarvitsekaan huvittaa. Mieskään ei pidä tapanaan huvittaa minua näppärillä vitsillä tai muuten mukavilla puheilla. Onneksi sentään kevään valtava voima näkyy maassa ja puussa. Lipstikka se tässä puskee päätään lehtien keskellä. Ja kirottu vuohenputki.


Mutta sanotaanhan niinkin, että kevät on ankarin vuodenaika. Vaari tuli keskiviikkona sairaalasta, palasi sinne perjantai-iltana ja jo nyt lääkäri kuuluu puhuvan huomisesta kotiuttamisesta. Ei hyvä ollenkaan. Isä on todella väsynyt, mutta kas kun tulehdusarvot ovat normaalit, vaikka ripuli on jatkunut laskujeni mukaan kuukauden verran, tosin ajoittaisena, mutta silti. Luuletteko te, että joku enempää alue- kuin paikallissairaalassakaan olisi siitä kiinnostunut? Ehei, vaikka painokin on pudonnut yhtäkkiä viisi kiloa. Tulee mieleen, että näinkö ne varta vasten hivuttavat vanhan veteraanin vähitellen pois elävien kirjoista? Toisaalta arvaan, ettei isäkään aina kerro kaikkea eivätkä hoitajat osaa arvata oireita. Vaikka arvauskeskuksessa ovatkin.

Toivoisin hartaasti, että isä saisi viettää viimeiset elonpäivänsä kotona kaikessa rauhassa. Johan tällainen eestaas rahtaaminen vie voimat nuoremmiltakin. Voimia tarvitsee kälykin, jonka työpaikan yt-neuvottelut olivat yksi päivän ikävistä uutisista. Sekin tässä vielä.

Lähden raivaamaan kasvimaapeltoa, jos kuitenkin tänä keväänä saisin tehtyä kasvilavat. Ja muutenkin, jottei vallan olisi valitusta, esittelen vielä Vironperän pihasta peräisin olevan ihanuuden, joka kasvaa nyt meidän rautatieomenapuun juurella. Folionkappale oli jänissuojana, mutta näköjään pupu olisi hyvinkin päässyt nakertamaan nuoren puun runkoa.


Kevätesikko tuli viime keväänä kirjekuoressa. Kiitokset vielä kerran Irenelle!

6 kommenttia:

 1. Just tarkistin, meilläkin lipstikka puskee maasta. Ja valitettavasti, myös vuohenputki, olen varmaan kilometrin repinyt sitä juurakkoa jo tänä keväänä. Oletko lukenut Lehtosen Päivin kirjaa Kotipuutarhan keittokirja? Siellä olisi monta hyvää vinkkiä vuohenputken jalostukseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole lukenut. Kerran kokeilin vuohenputkea johonkin piirakkaan enkä tykänyt. Raumdappia niskaan, luulen ma.

   Poista
 2. Voimia arkeesi ja kevätpuuhiisi!

  Kuunkierron mukaan tänään ja huomenna on hyvä (ja helppoa) kitkeä rikkaruohot maasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä yritän ensin kitkemistä ennen ed. mainittua konstia. Mutta kun polvet ei taivu mihinkään suuntaan, nin kitkeminenkin on aika tuskaista. Kiitos kuitenkin muistutuksesta: kuukalenteri on mullakin.

   Poista
 3. Mun lipstikka taisi valitettavasti paleltua talvella koska sillä ei ollut kunnon lumikerrosta suojanaan. En älynnyt kasata sille lunta päälle... =( Se on niin kotoisa keittomauste. Tuntuu ettei keitto maistu keitolle ilman sitä. Onneksi sitä on kuivattuna vielä kaapissa. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiennytkään, että mikään tappaisi lipstikkaa ;-). Ilmoittele, jos haluat taimen (ilman kasvutakuuta).

   Poista

Kiitos kommentistasi!