keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Virkeämpi päivä tänään, jee

Tänään en nukkunut kuin ihan pikkuiset päiväunet ja olo oli muutenkin aikaisempaa virkeämpi. Jokohan tauti talttuisi? Sen kunniaksi ajattelin ostaa graniittikivisen Kalevala-korun riipuksen nettihuutiksesta. Saman tapaisia minulla tosin on jo vaikka kuinka monta, tätä samaa kiveäkin rintaqrossina, mutta ajattelin, että sen kanssa riipus olisi kiva. Tarttee tai ei.

Tämä huononäköisyysasia kiusaa, mutta blogiystävä Sirkku taitaa olla oikeassa: ei kannata hätäillä, kun sentään näen lukeaq kirjaa ja lehteä ja kutoa kinnasta. Kirjana oli sotakirja , joka kertoi mm. niistä taisteluista Maaselän kannaksella, joissa isä aikanaan haavoittui. Osittain sotaterminologian täyttämää tiivistä tekstiä oli vaikea lukkea, mutta kahlasin kuin kahlasinkin kirjan alusta loppuun.

Tänään oli kaikin puolin hyvä kotipäivä. Mies hoiti apteekkiasiat ja kävi kaupassa. Söimme herkullista savunieriää ja valkosipuli-kermaperunoita, joita höystin maustetuilla katkaravuilla. Mausteet löytyivät tuvan pöydällä kasvaneista ruukuista: rosmariinia ja sitruunamelissaa plus pippurirouhetta. Herkullista ruokaa, vaikkei yrttiyhdistelmä paras mahdollinmen ollutkaan. Sitruunamelissa vain kasvaa niin kohisten, eettä sitä on lykättävä joka paikkaan. Hyvää oloa  höysti vielä viimeinen viinilasillinen pullon pohjalta. Valkoviinipullo avattiin joskus kai vuoden vaihteen paikkeilla. Seuraavan voi ehkä ostaa pääsiäiseksi.

En ottanut kuvia ruoasta enkä tämän viikon aamupaloistakaan. Olen syönyt aamiaiseksi avokadon, muutaman kirsikkatomaatin, öljyssä marinoituneita avalkosipulinkynsiä sekä yrttisilppua. Tänään vielä tummaa onnenleipäpalaa, tuorejuustoa ja viipaleeet porlammilaista emmentalia. Juomaksi mehua ja mustikkasoppaa sekä litran kannullisen teetä. Näillä eväillä ehtii syödä sekä paikallisen että valtakunnallisen lehden ja pärjää pitkälle iltapäivään, toisin sanoen kahvitunnille asti. Mutta kun vettä tulee samalla hörpittyä ainakin litran veran, niin paras on pysyä vessan vieressä. Kun aamulla on labramatka tiedossa, niin juomaksi saa riittää vain lasillinen vettä lääkkeiden kanssa ja ehkä korkeintaan mustikkasoppamukillinen.


Tässä sitruunamelissa on vielä pieni. Nyt laatikossa on sen ja rosmariinin lisäksi basilika ja kitukasvuinen persilja. Persiljaraukka paleltui ensin jääkaapissa, jossa se vietti joulun ja uudenvuoden ja vielä senkin jälkeen monta viikkoa. Kyllä tämä hyvä vehje on. Menin vain ostamaan sen kjalliilla, kun nyt monikin kauppa mainostaa laitetta ainakin pariakymppiä halvemmalla. Neljä yrttipottia mahtuu oikein hyvin, kun vain muistaa harventaa yrttejä ruokaan tai leivåänh päälle tarpeeksi usein.

2 kommenttia:

  1. Kiva, kun on ollut hyvä päivä, lisää samanlaisia!

    VastaaPoista
  2. Toivon, että näitä virkeämpiä päiviä olisi nyt enempi tuloillaan. Kuukausikin vaihtui jo keväisempään.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!