lauantai 3. lokakuuta 2015

Tuulee, tuulee täälläkin

Myrskystä ei voi puhua, mutta tuuli kyllä paukkuu nurkissa. Jossain on ehkä sähkötkin poikki, vaan ei onneksi meillä, vaikka talojohto onkin ilmajohto. Kun täällä ennen muinoin oli oma sähkölaitos, oli ollut puhette maakaapeliin siirtymisestä. Sitten tuli uusi isäntä, eikä Fortum enää puhunut sanaakaan yhden vanhan mökin sähköjohtojen kaivamisesta maan alle. Uusien naapurien sähköt kylläkin kulkevat tukevasti maan sisällä.

Kyllä nyt puiden lehdet saavat kyytiä, mutta onneksi ehdin ottaa muutaman uudenkin ruskakuvan. Tämä on mukana värien takia, ei kuvan laadun. Se on otettu aamuauringossa ikkunan läpi. Kulmassa vilahtaa vähän ikkunaenkelin mekkoa.


Toivottavasti huomenna on tuuli tyyntynyt ja tytär toipunut Tallinnan matkastaan. Merellä kuulemma kävi uutisten mukaan nelimetriset aallot, mutta en katsonut asiakseni ilmoittaa tietoa Tallinnassa laivaan nouseville. Huomennahan sen sitten kuulee, miten matka meni vai jäikö laiva satamaan. Joka tapauksessa huomenna olisi tarkoitus kaivaa muutamat kukkasipulit maahan ja tehdä eräitä muitakin syyspuuhia, joita emme yksin pysty tekemään. Ostin hajulaukkaa, parvitulppaaneja ja sitä kolmatta, jota en vieläkään muista. Jaamme sipulit tyttären kanssa.

Kun viime päivinä on kohkattu ohraryyneistä, jotka eivät maita pakolaiskeskuksen asukkaille, niin meille ne kyllä maistuivat. Tein padan, jossa oli porsaan etuselkää, häränhäntää, sipulia ja rikottuja ohrasuurimoita, nesteenä vettä. Tietysti vähän mausteita ja thai chili -kastiketta, jonka piti antaa väriä. ruman harmaalle ruoalle. Väristä huolimatta siitä tuli oikein maukasta. Ruokaa syötiin eilen ja tänään ja varmaan vielä huomennakin tai viimeistään maanantaina. Siirsin mössön eilen padasta uunivuokaan, johon mahtuivat myös eiliseltä jääneet uunissa haudutetut punajuuren lohkot. Tänään lisäsin vuokaan yhden eiliseltä jääneen grillimakkaran viipaleina ja vähän juustoraastetta päälle. Ruoka oli suorastaan parempaa tänään. Esteettisesti parempi lopputulos olisi varmaan tullut kokonaisista ohraryyneistä, mutta näin kaikki kypsyivät samaan aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!