keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Uskomattoman sumuinen aamu

Aamulla oli kiva ottaa muutamia kuvia sumuisesta maisemasta. Osan kuvasin ikkunasta, mutta postilaatikkoreissullakin tuli otettua jokunen ihan ulkonakin. Upeat ruskan värit postilaatikon takana piristivät muuten vähän harmaan väristä aamua.
Nuo värit saivat tarttumaan keltaiseen lankaan. Rupesin muistaakseni yhdentoista sukkaparin jälkeen tekemään itselleni kintaita. Varret ovat vanhaa Novitan Seiskaveikan Talitinttiä ja käpälät aurinkonkeltaista Nallea jostain vanhoista varastoistani sekin. Viimeinen sukkapari Talitintistä oli kahdestoista ja sen kudoin itselleni. Lankaa on vielä vaikka millä mitalla, mutta pitäisiköhän ensimmäinen lasti jo postittaa SPR:lle? Tietenkään en ole vielä huomannut kuvata sukkakasaani, mutta sen aion tehdä, jos muistan.

Kun eilen ruikutin mahataudista, niin ilmeisesti kysymys tosiaan oli flunssan ennakkovaroituksesta. Kurkku on tänään ollut karhea, yskittää, nenä vuotaa. Kuumetta ei sentään ole enempää kuin muutenkaan iltaisin eikä sekään ole kuulemma kuumetta, vaan lämpöä. Mahatauti onneksi meni ohitse. Täytyy tehdä aamulla tilannekartoitus. Meidän piti käväistä vaaria tervehtimässä, mutta kaikkein vähiten hän flunssaa tai mahatautia kaipaa. Sairaalaan leikkaukseen lähteävä mies vielä vähemmän. Mutta jos emme nyt arvaa lähteä, niin tapaaminen menee ehkä monen viikon päähän. Ensin mies on sairaalassa vähintään pari päivää ellei kauemmin ja ensi viikolla minullakin on labraa ja syöpälääkäriä ja sitten vaari onkin taas lähdössä Kaunialaan. Pitäisi myös muistaa ottaa kameera mukaan ja tallentaa se aikaisemmin haukkumani miljoona-aita ratapenkereen vieressä. Pituutta on ainakin kolme kilometriä, korkeutta varmaan useampi metri ja väri punainen. Uskomaton näky. Isä varmaan sanoisi, että vanhalle tehdaspaikkakunnalle sopiva aatteen väri... Suunnilleen sama väri jatkuu vankilan aidassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!