maanantai 26. huhtikuuta 2010

Kerran missi, aina missi?

Osui silmään jomman kumman iltapäivälehden nettilööppi, joka vei viihdeosastoon. Otsikkona oli kansanedustaja Karpelan nimitys toimitusjohtajaksi. Sehän piti käydä katsomassa ja kyseessä siis on hänen ja miehensä perustaman yrityksen toimitusjohtajuus. Minua rupesi nyppimään se, että uutinen on pantu viihdesivuille. Miksi? Onko niin, että missistä ei koskaan tule tai saa tulla muuta kuin missi?

Kyseinen henkilö on itsekin - tiettävästi ainakin - ollut jossain määrin julkisuushakuista lajia, mutta silti!  Käsitykseni mukaan hän on ammattikorkeakoulun suorittanut ja kaipa kansanedustajuuskin ja ministerin pesti vaikka väkisin pätevöittää ihmistä. Plus se, että jos joku on kirjoissa ja kansissa toimitusjohtajan nimikkeellä, niin toimitusjohtajan tittelin ja mahdollisen valllan lisäksi siihen sisältyy aikamoinen vastuu ainakin viranomaisiin päin, oli firma pieni tai iso. Paperisotaa ainakin riittää.

3 kommenttia:

 1. Kyllä se näyttää olevan niin, että mistä tulee ensin kuuluisaksi, niin se jää päällimmäiseksi. Ja varsinkin vähemmän mairittelevat asiat. Ei niin, että missiys olisi huono asia, mutta missi ministerinä on harvinainen yhdistelmä. Tosin toisinpäin myös. Eli jos ministeri menisi kauneuskilpailuihin ja voittaisi, niin kyllä se olisi ministeri eri kauneusalan yhteyksissä sen jälkeen.
  Harmi tietysti, että tulee vähättelevä maku asiallisiinkin asioihin.
  On itselläkin vähän kokemusta, mm "insinöörin tekemä villatakki, katsokaa", " insinööri leiponut oikein kakun", jne.

  VastaaPoista
 2. Onhan se niin että mikä myy lehdissä siitä kirjoitetaan ja jos on hiukan itse myös avittanut vaikea on siitä pois päästä.

  VastaaPoista
 3. niin-in, useimmiten julkisuuden henkilöillä varmasti on itsekin keitettyä soppaa ollut alun perin asialla. Mutta silti. Ai kun mua rupesi nyt naurattaamaan tuo Anitta, sinun "insinöörin tekemä villatakki", hih-hih.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!