perjantai 23. huhtikuuta 2010

Kewätrakeita ja leiwän kaipuuta

Niin tämäkin perjantaipäivä hurahti taas iltaan ja iltasaunan odotteluun ilman suurempiakaan ponnisteluja. Dieetti pitää, vaikka tänään nälättääkin enemmän kuin eilen. Otin välipalaksi vähän juustoa ja ehkä täytän mahaani vedellä vielä ennen saunomista. Mut kun tekee niin mieli leipää!

Päivällä ripsotteli taivaalta vähän vettä ja jopa rakeitakin. Ne tulivat juuri silloin kun rupesin istuttamaan muutamia kukanjuurakoita uusiin saviruukkuihin ja ajatus oli jatkaa pihatöitä haravoinnilla. Ruukut saavat nyt lämmitellä ulkoeteisessä, sillä säätiedotuksen mukaan kylmää riittää vielä ensi viikollekin.

Pistin kuukalenterin tuohon sivulaatikkoon sillä ajatuksella, että osaisin tehdä istutustyöt oikeaan aikaan. Minulla on kirjakin aiheesta, mutta tunnustettava on, että ymmärrystä puuttuu. Anoppivainaa tunsi kuun merkit ja osasi istuttaa niin sisä- kuin ulkokasvitkin oikeaan aikaan.

Kevättä rinnassa näytti olevan fasaanipariskunnallakin, joka äsken juoksi peräkanaa kuusen alle piiloon niin nopeasti etten kuvaa ehtinyt heistä ottaa. Seksipuuhat oli selvästi mielessä. Toivottavasti näemme palleroisia linnunpoikasia kesällä pihassa ennen kuin pahat kissat tai muut pedot pistävät ne poskeensa. Nyt muuten ei kissoja ole näkynytkään pitkään aikaan pihassa. Viime kesänä löysin yhden ison, luultavasti juuri fasaanin munan pottumaani lehtikatteen alta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!