torstai 29. heinäkuuta 2010

Muualla sataa, meillä ei

Etelä-Suomessa haistellaan kuulemma tänään venäläisten metsäpalojen savuja. Meillä se ei kai ihan vielä tunnu, mutta Helsingissä kyllä. Ilma on täälläkin sakean harmaa. Ukkosta on lupailtu iltapäivälle. Toivottavasti se edes toisi sateen. Ja kaiken muun keljuuden lisäksi kaupungilla on joku vanha vesijohto hajonnut eilen eikä sulkuhanaa löytynyt, joten vesi on samean ruskeaa ja pahan makuista, tiedotettiin vesilaitokselta. Mitähän vielä?  Ehkä lämpöennätys, vaikka nyt kyllä tuulee aika tavalla.

Tarkoitus on varautua illan ruokavieraaseen siten että vaikka sataisi vanhoja ämmiä taivaalta eikä olisi sähköä,  niin ruoan voi syödä kylmänä. Eli leikkeleitä ja salaattia pannaan pöytään, jahka käydään ensin ostamassa tai ehkä mies käy kaupassa. Minä kuulemma vitkastelen liikaa, kun luen kaiken maailman tuoteselosteita yms. Pottuja keitän tietysti olosuhtieden sen salliessa.

Lähdenpä haistelemaan naapurimaan lähettämiä tuoksuja ja katsomaan, olisiko päiväposti jo tullut. Odottelen muhkeaa kirjapakettia.

2 kommenttia:

  1. Täällä ainakin tuoksahti savulta kun otin äsken parin tunnin tirsat ja heräsin savunhajuun. Idästäpäin tuulee ja sehän tietää sadetta.
    "ei lakkaa akka itkemästä eikä itä tuulemasta ennenkuin sataa".
    Ainakin viilenevää on luvattu huomiseski.

    VastaaPoista
  2. Myös meillä on ollut tänään venäläistä savua ilmassa tv. Aili-mummo ;/

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!