sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Hölmöilyä

Kuten kaikki tietävät, ei tänä kesänä ole juuri paisteltu auringossa. Eilen paistoi ja tänään myös, joten mieskin havahtui, että meidän alkukesällä ostamamme aurinkopeti pitäisi viritellä valmiiksi. Tähän mennessä ei ole ollut suurempaa tarvetta auringossa löhöilyyn.

Runko on ollutkin koottuna parvekkeella odottamassa patjan kiinnitystä. Se taas on ollut tiukasti paketissa odottamassa sopivaa auringonottosäätä.  Äsken sitten hinasimme sen ylös parvekkeelle. Sus siunakkoon, viritys tuli niin korkealle, ettemme kumpikaan uskaltaneet kiivetä koko riippumattoon edes koemielessä. Meidän parvekkeen kaiteet ovat vanhojen normien tai normittomuuksien ajoilta, joten pahimmassa tapauksessa peti olisi kipannut makoilijan suoraa päätä alas maahan eikä edes parvekkeen lattialle vaan talon pääportaiden eteen. Seuraava operaatio kai on purkaa koko viritelmä ja raahata osat alakertaan ja sieltä talon taakse. Kelpaa aurinkoa ottaa sielläkin, mutta turha työ harmittaa. Parveke olisi muutenkin ollut kiva paikka: siellä olisi vaikka voinut yöpyä. Pitänee tehdä sinne sopivammalla korkeudella oleva peti.

Pohdimme hetkisen, mitä tästä opimme. Mies sanoi: "Ei mitään". Minä:" Kannattaisi ehkä seuraavalla kerralla koota ostokset heti paikalla valmiiksi asti."  Allekirjoitimme toistemme mielipiteet.

Eilen meillä oli pihatyöpäivä. Mies ajeli nurmikkoa ja minä kitkin vähän likaruohoja kukkapenkistä ja myrkytin muurahaisia.. Meidän Endless Summer -jalohortensiat voivat erinomaisesti, kiitos kysymästä.
Sitten jo rupesikin vaihteeksi satamaan, mutta tärkeimmät rästityöt olikin onneksi tullut tehtyä.

4 kommenttia:

  1. Voi miten upeita hortensioita ,valtavat kukat ja niin heleän vihreät lehdet ! :)

    VastaaPoista
  2. Hortensiasi ovat todella kauniita! Täytyy tunnustaa, että en ole ikinä ollut riippumatossa! Olisi kiva edes kerran kokeilla!

    VastaaPoista
  3. Miten sä saat noi hortensiat noin kukoistamaan ?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!