maanantai 30. heinäkuuta 2012

Joko se kesä meni?

Kun tänään oli vain 20 astetta lämmintä, niin jopa tuntui ilma viileältä. Oli pakko miettiä, että jokos se kesä nyt tähän loppui! Tietokonehiljaisuus on johtunut kovista ukkosista, jotka meitä, minua varsinkin, ovat viime päivinä ravistelleet. Mies on istunut innoissaan terassilla katselemassa salamien leimahduksia. Minä vedin toissa yönä peittoa silmille asti. Mitään vahinkoa ei sentään syntynyt meidän kulmillamme. Sähköt olivat noin viisi sekuntia poissa, ei muuta hämminkiä. Mies nauroi, että juuri silloin kun hän oli vessassa.

Toissa iltana varsinkin satoi rankasti, ei onneksi niin paljon kuin tänään uutisten mukaan Oulussa. Virolahdellako se oli, jossa trombi heitteli mökkejäkin nurin niskoin? Pihan harvalukuiset kukat eivät onneksi kärsineet, vaikka vesi tai ehkä rakeetkin naputtivat terassin kattoa oikein tosi voimallisesti.Vesimittaria ei kumpikaan ole muistanut tarkkailla, mutta paljon sitä tuli, pariinkin otteeseen. Myös eilen illalla satoi, mutta selvästi vähemmän.

Vähän jännitin, miten velimiehen rypsinpuinnin kanssa oli käynyt. Kuulemma oli saanut lauantaina puitua sen, mikä pitikin.
Nämä ovat vanhempia kuvia; nyt ei jostain syystä ole ollut kuvausfiilistä. Kumpikin on kuitenkin tältä kesältä. Tuo alakuvan orava moitti minua siitä, kun lopetimme hänen kesäruokintansa. Se oli todella närkästyneen näköinen, ja sillä kerralla minullakin oli kamera mukana.

En muista, kerroinko aikaisemmin, että pahansisuinen rotta ilmaantui jostain meidän lintulaudallemme. Myrkkyä tarjoiltiin ja ruokinta lopetettiin siihen. Rotta oli niin röyhkeä, ettei se edes sitä säikähtänyt, kun kuljimme ohi. Nyt sitä ei ole enää näkynyt, joten toivottavasti myrkky teki tehtävänsä.

Täytyy muistaa ottaa taas yöksi piuhat irti niin telkkarista kuin tästäkin vekottimesta. Se hyvä puoli tietokoneettomasta päivästä on ollut, että olen kirjaillut monta kukkasta menossa olevaan käsityöhön. Pöytäliinaa värkkään.

3 kommenttia:

  1. Samaa on harrastettu täälläkin parina edellisenä yönä...siis peiton silmille asti vetämistä...:)

    VastaaPoista
  2. Ei se kesä vielä mennyt. Vastahan se alkoi. Jaakko heitti meillä lämpöisen kiven. Toki ukkosten kera. Ei haittaa. Lämpöä kyllä riitti vikonloppuna. Sai senkin kuumuuden kokea vielä tänä kesänä. Menin uimapuvussa oikein ottamaan aurinkoa. Mies otti aikaa. Puoli tuntia pystyin olemaan ja sitten kylmään suihkuun. Huh, huh, tuli sekin koettua tänä kesänä.

    VastaaPoista
  3. Juu, oikeassa olet, Irene. Meilläkin vielä viritellään sitä riippumattoa, mutta lähipäivinä pääsen minäkin ottamaan aurinkoa, hih-hih.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!