lauantai 12. tammikuuta 2013

Lauantaiehtoota!

Olipa tänään ihana talvipäivä. Pakkasta tosin oli 13 astetta, mutta aurinko paistoi siniseltä taivaalta! Tuntui melkein kevättalvelta! Virittelimme miehen saamaa isoa linnunruoka-automaattia puuhun,, mutta eipä tullut mieleenikään ottaa siitä kuvaa. Jännä nähdä, keksivätkä linnut sen jo huomenna. Jänisten ja fasaanien kaurat käyn vielä heittämässä hangelle ja terassin alle ennen saunaan menoa.

Tässä ovat loppiaisherkkumme ja kun tyhjensin tänään kauppakassia, niin taidammepa syödä samoja herkkuja tänäänkin, vanhan Nuutin-päivän kunniaksi. Tarjolla on perunoita, graavilohta, äyriäispateeta ja mätiä, sipulisilppua sekä silliä. Ei voisi helpompaa ateriaa olla. Huomenna näen hivenen enemmän vaivaa ruoanlaiton eteen: teen Kodin kuvalehden ohjeella uunipataa, jossa on kanankoipia ja ohraryynejä ynnä muutamaa muuta höystettä.


Huomaa edellisen postauksen arvontani, jonka keksin viime yönä mukavan kävijäluvun ansiosta.
Aurinkoista viikonloppua!

4 kommenttia:

  1. Ihanat herkut. Rupesi tekemään graavilohta mieleni.

    VastaaPoista
  2. Hyvä, että tuli puheeksi.... :D Minulla on tämän viikonlopun ruoka ihan hunningolla - ei olllut ei niin mitään inspistä asian eteen. Eilen selvittiin piknikpaistillapaistetulla tofulla ja lohkoperunoilla ja tätä päivää en ollut edes huomioinnut :D Liekkö syy siinä, että tänään lähtee yksi joululomalainen tästä taas pois eli jäämme ihan ydinporukan kesken kotiin. Sanot Nuutinpäivän - samassa muistan pakastimessa olevan perunalaatikon, jonka menen ja nostan heti sulamaan - jääkaapissa on onneksi vielä eilistä lihaa ja itselle kylmäsavulohta..... :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!