sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Sunnuntai-arvonta lähestyy

Ollaan vielä jännityksessä ja annetaan mahdollisuus uusille voittajakandidaateille.

Kamala pakkanen on lauhtunut. Toissapäivänä meillä oli ennätys -32 astetta. Ei ihme, että jäniksenkaurat tekivät kauppansa viimeistä jyvää myöten. Siitä tulikin mieleen, että olisi aika taas lähteä viemään kauroja...

Kaurainen on seuraavakin aihe. Löysin blogitutulta (sori, en muista keneltä) linkin toiseen blogiin (en muista sitäkään), josta löytyi vallan mainio rieskaohje. Alkuperä muistaakseni, ehkä, on Raision reseptiikkaa. Näitä paistoin aamulla ja suosittelen! Mies ei innostunut, kuten arvasinkin, mutta minulle nämä kyllä kelpasivat. Pannaanpa ohje kiertäään!


Auringonkukkarieskat

1 porkkana
9 dl kaurahiutaleita
6 dl piimää
1 dl nestemargariinia tai vajaa rypsiöljyä
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa

Raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Sekoita ainekset hyvin keskenään ja levitä taikina pellille. Sen voisi antaa ehkä hetki tekeytyä ennen paistamista.
Ripottele pinnalle
1 dl juustoraastetta
1/2 dl kaurahiutaleita
1/2 dl auringonkukansiemeniä

Paistoin 220 asteessa kiertoilmauunissa n. 15 min.

Minä tein taikinasta kolme rieskaa, mutta maun mukaan niistä voisi tehdä ohuempia 4 tai 5 tai vaikka enemmänkin pikkuisia lättänöitä. Tuli mieleen, että tästä voisi tehdä ryynirieskan tapaan vaikkaa koko pellillisenkin tarjottavaa. Paistoaika tietysti sen mukaan.

3 kommenttia:

  1. Voi, rieska olisikin hyvää! Yritän nyt kuitenkin vältellä viljatuotteita..

    VastaaPoista
  2. Tuota täyykin kokeilla , näyttää aikas namilta :)

    VastaaPoista
  3. Rieskaa...mmmm! Siitä on todella pitkä aika kun söin viimeksi! Terkuin Sirpa

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!