tiistai 19. helmikuuta 2013

Aurinko paistoi

Olipa tänään ihanan aurinkoinen päivä! Kamera ei ollut käsillä, mutta olisiko joku vanha kuva sopiva? Kuva löytyikin tasan kahden vuoden takaa: meidän tai siinä vaiheessa jo rakennusliikkeen omistamaa pikkumökkiä alettiin niihin aikoihin purkaa. Nyt sen paikalla on iso omakotitalo kavereineen. Mutta taivas oli tänäänkin saman näköinen kuin kaksi vuotta sitten. Ja lunta riitti silloinkin.


Tuossa kuvassa näkyy vielä osa niistä puista, jotka sittemmin saivat kyytiä. Joshikan sireeni, muutama koivu, lehtikuusi, kaksi omenapuuta ja salavat. meillähän ei siihen ollut enää sanomista. Mies yritti ehdotella metsurille, että jos sen lehtikuusen voisi säästää, kun se ei piirustusten mukaan haittaisi enempää taloja kuin talontekijöitä. Ei voinut, kaikki vaan sileäksi, oli ohje ollut.

Minäpä tässä yhtenä yön tuntina tein puutarhaostoksia. Osan tunnustin jo miehellekin, mutta yhdestä omenapuusta en "muistanut" mainita mitään. Hän nimittäin ei tykkää Kaneliomenasta, mutta kun ei itse omppuja edes maista, niin tilasin ihan itseäni varten kääpiöomenamixin, jossa on toisena Valkeata kuulasta. Edellisen Huvitus-omenan söi jaakkovaakkovesirotta, joten toivoa sopii, että tämä tuleva pääsee kasvamaan rauhassa. Kuninkala-omenapuu teki viime kesänä kaksi ensimmäistä omenaistaan, joten toivotetaan sillekin kasvurauhaa ja menestystä alkamallaan uralla.

Taimien lisäksi tilauksessa on siemeniä, siemeniä ja siemeniä. Kun viime kesänä kokemukset parvekkeen paahteessa viihtyvästä portulakasta ja pihalla koko kesän kukkivista miljoonakelloista ovat hyvät, niin tilasinpa niidenkin taimet jo valmiiksi. Tavaraa tulee aikamoinen lasti kolmesta paikasta, joten heti kun lumet sulavat ja maa alkaa kuivua, olisi tarkoitus opetella käyttämään työkaluja ja tehdä muutama kasvilava pihaan. Sen uuden kasvihuoneen viereen, sen jota ei viime kesänä jaksettu enää sisustaa. Nyt sinne täytyy värkät teline, josta saan ainakin mansikkakassin ja tomaatit roikkumaan ja tukea kurkuille ja tomaateille. Ai-jai, kynnet oikein jo syyhyävät.

En ole hyvä taimikasvattaja, vaan kylvän siemenet aina joko liian aikaisin tai liian myöhään ja lisäksi unohdan kastelun. Yritinkin katsella sellaisia siemeniä, jotka voi lykätä joko suoraan tai melkein suoraan maahan.

2 kommenttia:

  1. Minunkaan siemenkylvöni eivät oikein onnistu, joten olen tilannut valmiita taimia. Tänä keväänä olen toistaiseksi malttanut olla tilaamatta, mutta jo vähän kurkistellut taimistojen sivuja.

    VastaaPoista
  2. Ihanaa kun kevät tulee. Minulla on huono viherpeukalo, joten ostan taimet valmiina.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!