lauantai 2. helmikuuta 2013

Taudit jylläävät

Uusi lääkeköhän se on saanut pääni vähän sekaisin? Siitä tosin lääkärikin mainitsi. Lisäksi joku oikea tautikin on kaikin voimin hyökkäämässä. Eipä tässä talossa kukaan olekaan kunnolla sairastanut moneen viikkoon. Mies on monta päivää puhunut alkavasta flunssastaan, mutta minuun se taitaa iskeä. Joillakuiilla muillakin tauti on alkanut mahavaivoilla. Toivottavasti selviän pelkällä huonosti nukutulla yöllä, varsinkin kun viikolla olisi parikin mielenkiintoista menoa, joista en haluaisi jäädä pois.

Silloin vitsit ovat vähissä kun mahatauti iskee. Erilaisista flunnsa- ja norovirustautiversiosita ovat lehdetkin toitottaneet ja niinpä minä, joka en juuri missään ole edes käynyt, rupesin eilen sairastamaan. Mahatauti vaivasi illan ja melkein koko yön. Tänään on koko päivän ollut kovin nuiva olo.

Lähdenkin tässä laittelemaan perunoita uuniin. Tämä on vanha kuva loppiaisajalta, mutta ainakin mätiä, silliä ja lohiviipaleita mies toi kaupasta ja niitä syödään tällä kertaa uuniperunoiden kanssa. Raakaa sipulia en taida kuitenkaan uskaltaa ottaa mädin kanssa.


Riski pitää ottaa, kesti maha tai ei. Huomenna syödään lammasmakkaraa. Ne ovat raakamakkaroita ja tulikin mieleen yksi vuosien takainen mahatauti: samanlaiset makkarat tuli kypsennettyä liian hätäisesti ja sain niistä jonkun pöpön.1 kommentti:

  1. Autsh.... mahatauti on niitä ikävimpiä riesoja... Noro on jokatalvinen riesa minulle työympyröissä. Joululta se alkaa ja kestää vaihtelevasti. Silloin siivotaan urakalla osastoja ja pyyhitään kloorilla kaikki paikat, aina johtoja ja piuhoja myöten. Toivottavasti tautisi oli nopeasti ohimenevää sorttia.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!