lauantai 23. helmikuuta 2013

Uutta puhtia

On se vaan niin, että kevätaurinko saa minut ainakin heräämään talviunesta. Tosin tänään ei paistanut, vaikka kuulemma sääennuste sitä lupasikin. Edes romujen keräämisestä moitteet antanut mieheni ei saanut hyvää tuultani katoamaan.


Ostin huutonetistä tämmöisen Arabian tehdasvierailu-lautasen, kun yhtäkkiä huomasin kerääväni näitä. Kuva muistuttaa Emilia-sarjan kuvitusta ja tekijä onkin sama: Raija Uosikkinen. Olisikohan 60-lukua?

Iloa toi se, kun huomasin netissä kirjoittajakollegan saaneen esikoisensa valmiiksi. Kustantaja kuulemma aloitti mainostamisen etuajassa, kun edes lämpimäinen ei vielä ole ehtinyt kirjailijan käteen! Sain puhtia omaan hommaani sekä tästä uutisesta että yhdestä itselleni suuresti iloa tuottaneesta sähköpostiviestistä. Ei, ei se sentään ollut ehdotus kustannussopimuksesta, mutta antoi kuitenkin vauhtia.

Käyn tekstiä nyt läpi noin viidennentoista kerran ja aina vaan löytyy korjattavaa. Kirjoitusvirheille sokeutuu ja muutenkin katson vielä muutaman jutun uudestaan. Vaikka jossain vaiheessa jo luulin pistäneeni pisteen perään, niin aina sitä jotain muokattavaa ja tarkistettavaakin löytyy. Samat kohdat itkettävät kuin ennenkin, tiedä sitten onko se hyvä vai paha. Tavoite on saada luettua sata sivua päivässä. Samalla tutkin kuumeisesti mahdollisia kustantajia, jotka voisivat tarttua onkeeni.

4 kommenttia:

  1. Upean Uosikkisen olet löytänytkin. Anna jonkun toisen oikolukea kirjasi, pääset helpommalla. Itse aina tektistään löytää uutta korjattavaa. Onnea kirjallesi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!