torstai 28. maaliskuuta 2013

Pääsiäisen aikaa

Sain tänään leivottua porkkanakakun pohjan ja vielä olisi meininki kuorruttaa se. Sitten olinkin jo niin väsynyt, että mieli teki kämpiä puoleksi tunniksi pitkäkseni ja kömmin myös. Toinen leipomus, joka näyttää vain hivenen paremmalta kuin kakuntekele, myös maistuu hyvältä:


Kas, pari päivää sitten jäi nokare kaurapuuroa ja tänään desin verran porkkanaraastetta ja muutama lusikallinen luumusosetta. Huiskaisin joukkoon lorauksen öljyä ja toisen piimää, pari desiä jauhoja ja teelusikallisen suolaa ja leivinjauhetta sekä varmuuden vuoksi soodaa saman verran. Siellähän nämä kaksi rieskaa paistuivat kakkupellin kanssa samaan aikaan ja voi vitsi, että tuli hyvää leipää!

Kakku ei tässä vaiheessa näytä hyvältä, varsinkin kun väri on epämääräisen tumma johtuen luumusoseesta. En tiedä, olenko itse sen sepittänyt ohjeeseen, vai onko joku tosiaan suositellut luumua mausteeksi. Joululta kuitenkin oli jäänyt purkillinen sosetta, jonka sain nyt käytettyä pois. Toivottavasti maku korvaa ulkonäön.

Väsymys ja selkäsärky tosiaan yllättivät kesken pääsiäisvalmistelujen eli siivoukset on vielä kesken. Yhtenä pääsiäisenä mies meni kysymään, voisiko hän auttaa. Sen jälkeen hän on ottanut opikseen eikä enää kysy! Vaivaisia ollaan molemmat, mutta kai tämä tästä. Jos tiukkaa tekee, niin uusi pöytäliina jää kanttaamatta. Ompelen jos ehdin ja jaksan. Kangas tuli tänään.

Lampaanpaistit otin sulamaan ja pistän ne huomenna marinoitumaan. Iso Mitron resepti puhuu jogurtissa liottamisesta, minä ajattelin laittaa ne piimään mausteiden kanssa tietysti. Paisteja on siis kaksi varmuuden vuoksi, sillä sunnuntaina ruokamiehiä on pöydässä kymmenkunta.

Rauhallista kiirastorstain iltaa ja hyvää pitkäperjantaita.

4 kommenttia:

  1. Voi justiisa kun tuli rieskan näläkä juttuasi lukiessa...Rauhasata pääsiäistä sinulle :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!