tiistai 5. maaliskuuta 2013

Vähän tässä leipaisin

Enpä ole aikoihin leiponut mitään, kun leivonnaiset eivät meillä mene kaupaksi. Mies ei syö makeaa ja minun ei pitäisi syödä, joten on aika turha leipoa, jos ei ole syöjiä tiedossa. Edellisen kerran taisin leipoa joskus tammikuussa annoksen joulutorttuja.

Nyt kuitenkin kokeilin Yhteishyvän ruokalehdykässä ollutta irlantilaista soodalla kohotettavaa leipää ja muffinsseja (kieltäydyn sanomasta muffini), joiden ohje on Dan sukkerin ent. Suomen sokerin reseptejä vähän muunneltuna. Mielenkiintoista nähdä, miltä leipä maistuu huomenna ja ylihuomenna, vai kuivuuko se heti kovaksi koppuraksi. Näin lämpimänä se oli ihan kelpo leipää, joskin kovin vähäsuolaista.

Muffinssiohjeessa oli mm. sitruunalla maustettua maitorahkaa, kaurahiutaleita ja mustikoita. Luulin, että pakastimessa olisi vielä ollut pussillinen mustikkaa. Ei ollut, mutta vadelmia oli. Oikein hyviä leivonnaisia niistä näinkin tuli.

Kumpikaan laji ei ollut niin hyvän näköistä, että olisi tullut mieleen ottaa kuvia.

Meidän torille tulee poromies lauantaina ja päätimme tilata laatikollisen poronlihaa. Täältä sitä voi käsittääkseni tilata suoraan ns. kotiovelle kylmäkuljetuksenakin. Kun emme itse metsästä emmekä kalasta eikä kukaan tuttavakaan tule riistaa tarjoamaan enempää tuoreena kuin pakastettuna, niin herkutellaan nyt sitten savukoskelaisella porolla. Siitä kaiketi voi olla varma, mitä saa. Olisin ostanut muutaman poronkielenkin, mutta niitä ei enää ollut tarjolla.

1 kommentti:

  1. Minä ein ole leiponut kuin jouluksi. Tunnit vain ei riitä millään.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!