lauantai 22. helmikuuta 2014

Hyvää ruokaa

Tein eilen aika mukavan makuista pataruokaa karitsan potkasta. Potkat olivat tarjouksessa, joskaan K-kaupan väki ei tarjouksesta mitään tiennyt. Kissojen ka koirien kanssa lihoja oli haettu ja löytyiväthän ne jostain pakastimesta lopulta. Onneksi ei ollut tarkoitus sinä päivänä tehdä pataa, vaan potkat saivat kaikessa rauhassa sulaa. Ohje oli tällainen ja lähinnä omasta päästämme keksitty, vaikka virikkeitäkin on otettu eri lehdistä:

KARITSAN POTKAA PADASSA

n. 2,5 kg eli 6 karitsan potkaa
800 g hapankaalia
runsaasti erilaisia pieniä sipuleita
2 valkosipulia (savustettua)
1 tlk tomaattimurskaa
1 pullo tummaa olutta
suolaa, yrttimausteita

Kaikki ainekset pataan ja pata uuniin n. kolmeksi tunniksi ja siinä se!

Tätä syötiin eilen ja syödään ainakin vielä huomenna, luultavasti paastopäivän jälkeen tiistainakin.

Hyvää viikonloppua!

3 kommenttia:

  1. Oih, kuulostaa herkulliselta!
    Koskaan tullut mieleeni, että hapankaalia voisi laittaa pataan, anta varmasti pikantin makulisän! Lammasruuat on ihania!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!