keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Uusi leikkikaluni

Huolimatta tästä valtavasta lumimäärästä, joka viime yön aikana putosi paikkakunnalle ja vielä enemmän naapuripitäjiin (se huomattiin kun ajelimme aamulla Hyvinkäälle labra-asioille), alkaa kevät kutkuttaa nenänpielessä. Vielä en sentään ole lähtenyt siemenkaupoille, mutta hullaannuin tämmöiseen vekottimeen:


Hän on Herbie. Herbie lupaa pitää kaupan yrttipurkit hengissä ja jopa kasvattaa niitä erikseen ostettavan vesiviljelyravinteen kanssa. Hän saapui eilen. Mies kantoi naama viurussa paketin postista eikä suostunut siihen, että hänet sijoitetaan luontevimmalle paikalleen eli tiski-/työpöydän perälle, johon se olisi hyvin mahtunut ja jossa huoltotoimet olisi kätevintä. No, nyt Herbie töröttää keskellä tuvan pöytää, johon ihan itse kannoin. Kuva on napatu maahantuojan nettisivuilta, jonka etsiminen oli oma operaationsa. Laatikossa, jossa kaikki osat tietysti olivat erillään, ei ollut kokoamisohjetta, ei hoito- tai käyttöohjetta eikä edes myyjän nimeä.

Herbien uumeniin mahtuu neljäkin kaupan purkissa myytävää yrttiä. Meillä siinä on nyt rosmariini ja sitruunamelissa. Mies ei ollenkaan noteerannut sitä, että laitteen ansiosa hänen ei nyt sairaalamatkanikaan aikana tarvitse kastella yrttejä. Tosin ei hän niitä ennenkään ole kastellut... Nyt muistin kastella kukat, kun viime sairaalareissulla pitsilehti melkein kuoli, samoin jouluruusu. Onneksi sain molemmat elvytettyä.

Kooltaan Herbie on 45 cm pitkä ja 20 cm  syvä. Korkeutta tulee rungon 22 sentin päälle tuosta valaisinosasta. Hinta ei ollut halpa ja senpä takia miehen nenä oli luultavasti vinossa. 109,90 €. Mutta paljonkohan olen heittänyt rahaa kompostiin yhdessä ennen aikojaan kuivuneiden yrttipurkkien kanssa? Viimeksi basilika kuoli käsiini. Kesällä ne tietenkin kasvavat kasvihuoneessa, josta tämän kuvan olen ottanut.


Tutkin markkinoilla olevia kilpailijoiden vastaavia vekottimia ja tämä tuntui meille tarkoituksenmukaisimmalta mm. muotonsa takia  ja sikäli myös hinta-laatusuhde näyti olevan kohdallaan. Tietysti sikäli mikäli tämä pitää lupauksensa. Näitä saa muualtakin kuin maahantuojan nettikaupasta. Ainakin Gigantin hinta näytti selvästi halvemmalta, mutta en hoksannut katsoa, tuleeko päälle rahtikulut. Kai näitä myydään monessa paikassa. Minun hätähousun vain pit saada uusi kaveri mahdollisimman pian kotiin.

Huomautan vielä, että tämä ei ole sponsoroitu tuote tai maksettu mainos. Koko hinta on ihan omalla rahalla maksettu ja mainoksia en blogiini ota. Ei kyllä houkuttelevia tarjouksiakaan ole tullut, ei silti.

Tänään vietetään Maailman syöpäpäivää. Saas nähdä, onko syöpäsairaalassa jotain erityisohjelmaa tai kakkua päiväkahvilla. No, pianhan se nähdään, mutta sitä ennen muutaman tunnin unet!

2 kommenttia:

  1. Juu, molemmat yrtit ovat edelleen hengissä. Pientä ääntää vekottimen pumppu kyllä pitää, mutta sille ei varaan voi mitään.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!