lauantai 4. huhtikuuta 2015

Hyvää pääsiäistä!

Ihanaa ja siunattua pääsiäisen aikaa, kenellä lentelevät enkelit, kenelä pienet  iloiet noita-akat, ihan kuinka vaan. Kirjoitusvirheongelmat jatkuvat edelleen eikä silmäsairaalaan ole tullut kutsua. Yrittäkää nyt vaan kestää, kun ihan joka riviä en jaksa tarkistaa suurennuslasin kanssa.Posti tietysti on toimitellut pääsiäiskortteja ja muuta kirjeet tulevat ensi viikolla. Voi tietysti olla niinkin, ettei jonohoitaja ehtinyt kiirehtiä asiaa, mutta siihen pitää palata heti pyhien jälkeen. Joku aika sitten maksoin laskuja ja se oli jossain määrin hankalaa: tiirastin toinen silmä kiinni suurennuslasin läpi pieniä viitenumeroita ja toisella kädellä yritin naputella numeroita nettipankkiin. Osa laskuista jäi vielä maksamatta, kun tuntui, etteivät silmät enää kestä. Vähän tämä tilanne pelottaa. Normaali "kaukonäkö" pelaa hyvin, mutta lukeminen, kirjoittaminen ja tietokoneen tuudeun kstseleminen eivät onnistu. Tai ainahan sitä katsella voi, mutta kun ei näe. Suurennuslasilla kyllä, mutta miten terveellistä tuo sitten mahtaa olla, on eri asia kokonaan.Lukeminen sujuu, mutta tämän ruudun tiiraaminen on koko työlästä.

 Pieni virpoja-noita-akka ei ainakaan vielä ole  aikaisemmin blogissani esiintynyt. Söpö pikkutyttö velejnsä ja äitins' kanssa oli asialla.


Viimeksi valitin siivouksesta. Tarina ei vielä siihen päättynyt. Minulla on kahvinkeittimessä kaksi kaadinta ja kummassakin omat suodoatinsuppilonsa. Toinen on teenkeitin, toinen kahvinkeitin ja jatkuvasssa käytössä. Niiden paikka - kuten kieltämättä aika moneen muunkin kapineen - on tuvan tiskipöydällä. No nyt se toinen suppilo on teillä tietämättömillä Siivooja katsoi asiakseen laittaa sen jokohnkin kaappiin, josta emme toistaiseksi ole sittä vielä onnistuneet löyämään. Alkaa vähän jo keittää. Esimies tiedotti, että se on pantu "kuivakaappiin". Rouva itse tulee viikolla, katsotaan siten mitä tapahtuu ja mistä "kuivakaapista" suodattimeni löytyy vai löytyykö mistään. Sen jo ilmoitin, että asianomaista siivoojaa en enää halua silmiini.

Ei ole siivoojan asia päättää, missä me romujamme pidämme ja joka ikisen siivouskerran jälkeen saamme päivätolkulla etsiä tavaroita. Nyt on kateissa myös 1 pannunalunen, 1Arabian soikea uunivuoka (Kokki-sarjan edeltä, millä nimellä se kulkikaan), 1 desin teräsmitta ja kaksi muovista mikroastiaa,, vihreää, Ainakin nämä. En väitä, että pitkäkyntiuset olisivat olleet asialla, mutta, mutta jossaian ne ovat., eivät kuitenkaan omilla paikoillaan. Mittakin roikkui toisen vieressä työpöydän päälä hyllynreunalla, vuokaa oli pienemmän alla vuokalaatikossaa. Pannunalunen oli ruokapöydän kulmalla. 

Kun nyt rupesin paasm aan, niin näytänpä vielä pari kuvaa. Tämä on kuva-arvoitus. Arvaa, onko  tuo omituinen katos naapurin pihassa vai tipahtanut toisen naapurin puolella isstutusten päälle  Osviittaa voi saada  aja-aidan pätkästän kuvan vasemmassa laidassa. Tarkoitus ei ole suojata kasveja kevätpaahteelta, vaan kaiketi ohjata vedet, lumet ja neulaset aidan tälle toiselle uolelle ja siis olla kiinni katossa. 


Kuva-arvoitus numero 2. Arvaa, ovatko kuuset kumman naapurin puolella?  Rajapyykkiä en saanut mahtumaan tähän kuvaan. Sitäkin voit arvuutella, oliko vaim eikö ollut  naapurilla lupa karsia kuusenoksia. taikka muuttaa julkisivun ulkonäkö'ä moisella katoksella. . Tai ehkä lupaa kysyttiin nimimerkillä "Teinkö väärin, kun jo paalutin naapurin puolelle". 


Ei tässä muuta, mutta pyhänä tulee ainakin kolme riskiä miestä pääsiäislounaalle.

3 kommenttia:

  1. En usko, että siivoojakaan haluaa teille enää koskaan. Kas kun olet kaiken huomannutkin listata. Etsi etsi vain, kyllä ne siellä ovat ja varmaankin ihan järjellisissä paikoissa. Olipa tympeä kirjoitus aina ennen niin positiiviselta kirjoittajalta.Hyvää pääsiäistä ja paljon herkkuja.

    VastaaPoista
  2. Olipa ikävä kommentti eikä edes nimeään kehdannut panna alle. Anonyymeille ei tarvitsisi edes vastata, mutta kerronpa että kadonnut uunivuoka oli sijoitettu uunin yläkaapin ylimmälle hyllylle, paikkaan jonne emme kumpikaan ylety ilman emännänjatketta. Sattumalta huomasin sen, kun palautin tänään alemmalle hyllylle uunipannua. Muut tavarat eivät ole vielä tulleet vastaan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!