sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Sukukokoustettiin

Olipa mukava iltapäivä. Perikunta (3/4) perheineen oli perinteisellä pääsiäisaterialla. Alkuun pöydässä oli salaattia höysteineen ja kotijuustoa. Pääruoka oli aprikoosilla ja luumulla maustettua lammaspataa, jonka ohjeen poimin jostain lehdestä, taisi olla maa- ja kotitalousnaiseten Koti-lehden resepti. Vähän turhan makeaa siitä tuli, mutta ruoka maittoi siitä huolimatta. Oma vika, kun panin liikaa noita makeita etelän hedelmiä. Lisäksi oli valkospuli-kermaperunoita. Jälkiruoka oli suklaavanukas ja kahvin kanssa tarjottiin vielä täytekakkua. Se oli suoraan kaupan tiskistä, mutta muut olivat itse tehtyjä.  Heh, varmuuden bvuoksi jätin sokerit mittaamatta, vaikkei sitä tietysti pitäisi tehdä. Laboratoriohoitaja-miniä oli onneksi paikalla ja kaikessa tapauksessa, olo tuntuu hyvältä. Mitataan taas sitten, kun on mittaamisen aika, esimerkiksi illalla, kun olen ensin annostellut ensin viikon lääkedosettini valmiiksi.

Otin juhlapöydästä muutaman kuvankin, mutten ole vielä joutanut siirtämään niitä kamerasta. Jokunen muukin juttu jäi tekemättä, kuten sanelukoneen käyttöasennus. Lapsenlapsen piti tehdä se, mutta poikaraukka oli ehkä tulossa kipeäksi ja joutui lähtemään kesken kaiken kotiinsa. Ehkä minä opin sitä vehjettä ominkin nokkineni käyttämään, jos oikein tässä terästäydyn ;-). Jos ja kun toivun tarpeeksi ja lähden tekemään yhtä haastattelua, niin silloin minä sitä sanelinta tarvitsen.

Pitkänperjantain herkkumme - kuva tosin on vanha, mutta ruoka sama: pinaatilla maustettu munakasrulla, jonka sisällä oli kylmäsavulohta, katkakarpuja ja tuorejuustoa. Olipa namia. Tästä on  tullut näemmä perinneruokaa meille.


Huomenna tulevat uudet ruokavieraat ja syömme osittain samaa, osittain erilaista ruokaa.  Oma sukuni on ollut tänään vaariln pääsiäiskahvilla,. Mehän piipahdimme siellä jo toissapäivänä. Isäni lähtee taas tiistaina Kaunialaan pariksi viikoksi.

Ensimmäinen kevätkärpänenkin on herännyt talviunestaan ja pörrää nyt ikkunassa. MInä lähden tyhjentämään tiskikonetta ja lastaamaan uutta satsia. Huomisen lampaan paahtopaistit ovat piimämarinadissa ja muuten kaikki onkin jo suunnilleen valmista. Perunoitakin kypsensin varmuuden vuoksi niin suuren annoksen, että toinen vuallinen jäi huomiseksi. Sitä kun ei ihan varmasti etukäteen tiennyt, onko pöydässä 9 vai 11 ruokamiestä. Oli 9, mutta mukavaa, kun molemmat lapsenlapsetkin, teinit, olivat paikalla.

Jos nyt lähtisi sitä dosettia täyttämään ---

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!