perjantai 24. elokuuta 2012

Kaupoilla

Eilen meidän mikroaaltouuni poksahti. Haisi ja kärysi. Mies totesi, että juu, tälle sähkö haisee. Olihan sillä ikääkin jo kymmenkunta vuotta, mikä näille nykyvempeleille ilmeisesti on jo huima ikä. Lähdimme siis päivällä kaupoille, kun listalla oli toinenkin ostos. Miehen piti saada oma kopiokone omiin tarpeisiinsa ja ajattelimme, että eihän nyt ole konsti eikä mikään ostaa pieni, halpa kopiokone. Oma tulostimeni asustaa sen verran hankalasti työpisteeni takana ja mies kopioi usein sivuja paksuista kirjoistakin, joka olisi erityisen konstikasta minun koneellani. Sen takia koneen vaihdon yhteydessä siirsimme vanhan printterin hänelle alakerran koneeksi. Nyt kesällä se sanoi sopimuksensa irti ja on vain odottanut terassin pöydälle pääsyä kaatopaikkakuormaan.

No, kopiokoneita ei ole kai enää olemassakaan, jos ei tarkoita isoa toimistomasiinaa, vaan on ymmärrettävä ostaa monitoimilaite. Ja ymmärrettävä mainita se myös myyjäklopille. Menimme ensin MP-nimiseen kodinkonekauppaan. Siellä oli meille uusi naama myyjänä. Jannu piti meitä kahtena vanhana palikkana. Minä kysyin niinkin asiantuntemattoman kysymyksen, että toimiiko tämä monitoimilaite ilman, että on jotenkin ohjelmoitava tietokoneen kautta, saati että oltava napanuoraa tietokoneeseen.  Meillä kun tätä nimenomaista konetta käytetään vain ja ainoastaan kopioiden ottamiseen ja masiina on ihan eri puolella taloa kuin tietokone ja huoneessa, jossa myös ulkonäkö on valintaan vaikuttava tekijä.  Kaveri vaan selosti tulostus- ja skannausjuttujaan ja lopuksi sanoi, että heillä ei ole valkoisia, on vain mustia.

Koska emme pidä itseämme täysin pöljinä, kyllästyimme esitelmöintiin ja siirryimme mikrouunihyllyn ääreen. Ei sieltäkään löytynyt sopivaa. Emme halunneet esimerkiksi pinkkiä tai torakanvihreää mikroa. Eikä rosteria, vaan valkoisen ja toiminnoiltaan simppelin.


Kuten sanottu, meidän kaatopaikan SER-pisteeseen vai mikä se romukontti nyt onkaan nimeltään päätyi tämä entinen kopiokone. Kulmassa olevasta reiästä kulki ampiainen edestakaisin, joten kierrätykseen meni myös ilmeisesti yksi ampiaispesä.

No, mehän vaihdoimme toiseen kauppaliikkeeseen, Prisma-nimiseen tavarataloon. Siellä oli äärettömän fiksu ja avulias nuori mies, joka vastasi asiallisesti kaikkiin kysymyksiimme ja oikein paneutui tähän kopiokoneasiaan. Ostimme Canon Pixman, hinta noin  70 euroa ja saimme valkoisen, kuten halusimmekin ja kaikin puolin toiveidemme mukaisen laitteen.  Ehkä jostain olisi halvemmallakin saanut, mutta tämä nyt ainakin täytti meidän kriteerimme. Ja tulihan bonukset päälle.

Ystävällinen ja avulias nuori mies nosti vielä kärryymme mikroaaltouunin merkkiä Rosenlew ja hinta oli 49 euroa. Ihan yksinkertainen, vanhanaikainen perusmikro. Halusin ehdottomasti pyörivän lautasen, joka useimmissa näytti olevankin. Kun lämmitin siinä pienen pitsan, niin tulos oli tasainen. Eli olemme erittäin tyytyväisiä ostoksiimme.  Edellinen mikro oli suurempi ja monipuolisempi, mutta myös kalliimpi.Tämän valmistusmaa oli varmaan sama kuin kaikilla muillakin, olisikon mahdollisesti Korea? Kirjainyhdistelmää en muista enkä osannut sitä tulkitakaan.

Kirjainyhdistelmistä tuli mieleeni täällä bloggerissa monessa blogissa olevat kirjainrimpsut ja numerot, joilla kai estetään roskakommenttien automaattinen lähettäminen. Minut ne saavat kiukkuiseksi ja syystä että ikänäköiselle ja alkavaa harmaakaihia sairastavalle ihmiselle ne ovat tosi hankalia. Ei ole yksi tai kaksi kommenttia, jotka ovat jääneet lähettämättä yksinkertaisesti sen takia, etten ole saanut kirjainsarjasta selvää monesta yrityksestä huolimatta. Epäilemättä niiden käyttökin on perusteltua, mutta sopivat nuorille ja terveille silmille. Samaa koskee tummia blogipohjia: silmät eivät näe nega-tekstiä. Näitä huolia ei ollut vielä kymmenen vuotta sitten.

7 kommenttia:

 1. Nykyään yrittävät tehdä kaikista koneista niin hienoja ja monimutkaisia, että kouluun pitäis mennä ensin opettelemaan niiden käyttöä. Ihan perusmallia perustarpeisiin ei tahdo enää saada. Minä en ymmärrä miksi puhelimessa esim. pitää olla kamera, musiikkisoitin , tietokone y,m. y.m. jos ei sitä halua käyttää muuhun kuin puhumiseen :)
  Nyt muistin painaa sähköpostissa lähetä-nappia, joten eiköhän siellä nyt ole jotain
  kirjoittelua :)
  Hahaa, sinulla itselläsi on kyllä nyt niin sekava sanavahvistus täällä, ettei millään tahdo saada selvää =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herttileijaa, en tiennyt että mullakin on sanavahvistus!

   Poista
 2. Olin lukenut puoliväliin kun ajattelin, että kommentissa pitäisi kehottaa teitä ehdottomasti siirtymään erikoisliikkeestä markettiin, mutta niinhän te teittekin! 69 eurolla Halpa-Hallikin muistaakseni monitoimilaitetta myy.

  Minä jouduin Kerälle laittamaan kirjaintunnistuksen, ja siihen päättyivät ikivanhoihin postauksiin ilmaantuvat roskakommentit. Muutenhan niillä nyt niin väliä olisi, mutta joskus muinoin joku onnistui silloisten kotisivujeni vieraskirjaan lisäämään koodin, joka heitti vieraskirjaan tulevan suoraan jollekin pornosivulle. Ystäväni sen havaitsi ja ilmoitti minulle, että ellen ole häneltä jotakin salannut, tämä ei varmaan ole tarkoitus noin 10-vuotiaille hulluluokkafaneille tarkoitetuilla sivuilla... Sen jälkeen olen tullut aika yliherkäksi roskakommenttien suhteen, vaikka ne yleensä jäävätkin Bloggerin suodattimeen. Siitä olen täysin samaa mieltä, että Bloggerin nykyinen versio on aivan kammottava, ei siitä tahdo selvää saada nuorempikaan.

  Mutta tämä blogipohjasi on valtavan upea!

  VastaaPoista
 3. toivottavasti mulla ei ole sanavahvistusta - olen sen ainakin kerran poistanut aikapäivää sitten... (tulin muokkaamaan, sillä ehkä et tiedä että täällä blogissasi on muuten sellainen missä sanahässäkkä ja sitten kuvan sisältä pitää löytää numero)

  Asiakkaiden aliarviointi on raivostuttavaa, täällä viimeksi autokaupassa kohtasin. Hyvä, että vaihdoitte kauppaa - itse olisin ehkä mennyt näyttämään ostokuitin MP:n myymäläpäällikölle koulutusmielessä.
  Pitkää ikää ostoksille ja nyt tarkistan omat asetukset.

  VastaaPoista
 4. Minullakin on kaupat joskus sujuneet samalla tavalla. Myyjä puhui kanssani eri Suomea. Minunkin kaupat jäi silloin tekemättä. Onneksi kohdallenne sattui hyväkin asiakaspalvelija.

  VastaaPoista
 5. Aivan oikein, pitää "äänestää" jaloillaan. Useimmiten se kannattaa. Ja samat sanat noista kirjain-, numerotunnisteista kommenteissa, monet kommentit jääneet kirjoittamatta, kun ei heti onnistu tunnistamaan kaikkia krumeluureja yrittämisestä huolimatta.
  PS. Sinulla näyttää olevan myös tuo robotinesto päällä. Yritänpä nyt toisen kerran.
  - Ja kolmannen.

  VastaaPoista
 6. Joskus asiakaspalvelutehtävässä oleva myyjä haluaa noilla teknisillä ilmaisuillaan osoittaa olevansa tietoinen laitteiden hienouksista, mutta unohtaa pääasian eli pitää puhua asiakkaan kanssa 'samaa kieltä'.

  Pääasia, että saitte teidän tarpeisiinne sopivat laitteet :-)

  Joitakin kertoja olen itsekin joutunut useamman version arvaamaan noiden kirjain/numero-hässäköiden kanssa saadakseni kommenttini perille.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!