sunnuntai 5. elokuuta 2012

Selkä märkänä

Olen ollut kahtena päivänä selkä märkänä, eilen jopa likosin lätäkössä. Työnteko ei sitä aiheuttanut, vaikka poiminkin muutaman pienen pytyllisen viinimarjoja, jotka pitäisi tässä lähiaikoina vielä jatkojalostaa.

Minähän kerroin joskus keväällä, että ostimme komean riippumaton. Leveän ja tukevan, josta kauppurisetä erikseen kysyttäessä mainitsi, että se on hyvin sopiva ulkokäyttöön ja sateenkestävä nimenomaan sen takia, että on tarkoitettukin ulkokäyttöön.


Jo vain onkin. Se tuli nyt testattua, kun sateiden, kylmien kesäkelien ja ukonilmojen jälkeen aurinko paistoi niin ihanasti, että laitos viritettiin parvekkeelle. Tytär koemakasi sen ensimmäiseksi ja nousi koko selkäpuoli likomärkänä. Laitos nimittäin oli ollut pari päivää sateessa ja paksu, pysyvästi paikalleen kiinnitetty patja oli varmaan imenyt sata litraa vettä itseensä.

Onneksi tytär sai vaihtohousut jalkaansa. Keräsimme luultavasti muutaman kymmenen litran verran vettä pyyheliinoihin ja saman verran  painelemalla patjan läpi. Se näyttikin jo kuivalta, kun kömmin eilen lepuuttamaan itseäni, huomatakseni jonkun ajan päästä makaavani lätäkössä.Tyynykin oli läpimärkä. Olimme niin tyhmiä, että kuvittelimme veden jotenkin valuvan patjan läpi, silleen kätevästi tai että materiaali mahdollisesti hylkisi vettä. Johan meillä olisi peitto ollut alun perin sen päällä, jos siitä olisi mainittu. Ennen muinoin ruotsalaiset varsinkin harrastivat tuotteissa Varufaktaa, joka tämänkin olisi kertonut.

Tänään mies kertoi ilouutisen nyt se on kuiva. Vielä mitä! Taas on paita märkä. Yöksi viritimme, tai siis mies viritti, riippumaton päälle meidän peräkärryn painavan peiton, jota ei mikään tuuli lennätä karkuun. Vaikka yöllä oli taaskin satanut, ei siis uutta vettä kerääntynyt patjaan. Onhan tämä kaikin puolin muissa suhteissa mukava riippumatto..

Olisi vaan kiva tietää, mitä tämän patjan täytteenä on ja erityisesti, onko sisällä helpostikin homehtuvaa tavaraa. Mies arveli käyvänsä mööpelikauppiaalta kysymässä samalla kun ehkä latelee muutamia hyvin valittuja sanoja tästä hylkyläisestä.
2 kommenttia:

  1. Onkos tämä semmonen fatboy-riippumatto? Kuvissa se on monesti sijoitettu ihan avaran taivaan alle ja kyllähän sieltä vettä sataa! Mielenkiintoista, mitä se myyjä selittää!

    VastaaPoista
  2. Ainakin vastaava. Nyt en muista tämän merkkiä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!