keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Kaikenlaista

Otsikkokuva esittää ensi yön paikkeilla alkavaa lumisadetta ja kun mielestäni ennuste on jokseenkin epämääräinen, saa kuvakin olla sitä. Tämä on viime vuoden ensilumesta. Ehkä saan huomenissa uuden ja tuoreemman kuvan. - Toivottavasti ennuste kahdenkymmenen asteen pakkasista ei pidä paikkaansa. En  kaipaa paksuja lumikinoksiakaan. - Täytyy tässä tehdä vähän ns. visuaalisia kokeiluja blogin ulkoasussa, yrittäkää kestää.


Miehen piti saada uudet housut ja lenkkarit. Tossut saatiin, muttei pöksyjä. Sitten rupesi kaupassa käveleminen ottamaan kummallakin niin selästä, että päätimme lähteä vaarilaan, vaikka pari asiointipaikkaa oli vielä käymättä. Suunnittelin laittavani pihaan adventtivalot, mutta tulimme kotiin niin pimeässä, että jäi sekin tekemättä. Huomenna uusi yritys!

Vaarilassa oli tapahtunut juuri se, mitä syksyllä ennustimme ennemmin tai myöhemmin tapahtuvaksi. Yksi povatuista katastrofeista, joita vanhassa talossa sattuu ja tapahtuu. Nyt öljysäiliö oli pimahtanut ja uusi pitää saada kiiremmän kaupalla. Sitä velimies huolestuneen näköisenä pohdiskeli: mietti kustannuksia, saatavuutta, aikataulutusta ja etenkin sitä, onko öljyä valunut ties minne. Onneksi katastrofi ei ole vienyt vaarilta lämpöjä, sillä veljeni pystyy toistaiseksi syöttämään öljyä käsipelillä, suurella vaivalla tosin.

Meidän vaari on aika itsepäinen ja näköjään sitä itsepäisempi, mitä vanhemmaksi tulee. Nytkin hänellä oli vankat mielipiteet öljysäiliön uudesta paikasta ja asentamisesta. Mitä sitä nyt lähes kuusikymppinen nuori-isäntä osaisikaan itse arvioida noin vaikeita juttuja. Ei edes lankomieshen ja systerin avustuksella, kun faari tietää.
2 kommenttia:

  1. Faarit ovat vähän ....hmmm.... ja muoritkin väliin... Lumisadetta tässä odottelen minäkin, pakkasta on pari astetta, mutta suurempaa pyryä ei vielä näy:D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!