keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Oli leipomapäivä

Olen jo muutamaankin kertaan kertonut, että pian on isännän syntymäpäivä. Vanhassa vara parempi. Heh, sekä miehessä että juhlatarjoilussa. Leivoin kaksi annosta Hildegard Bingeniläisen hermo- ja älypipareita. Niitä on nyt ulkoeteisen kaapissa, ainakin kuuteen peltitoosaan pakattuna. Laskelmieni mukaan niitä on noin 160 kappaletta. Jos vanhat merkit paikkansa pitävät, vieraat ottavat lisää ja jos eivät ota, pakkaan näistä muutaman joululahjanyytin. Ja syön itse samalla, kun luen joulukirjoja.


Ei niistä näin tummia sentään tullut. Kuva hämää. Mausteena on neilikkaa, kanelia, muskottipähkinää ja mantelirouhetta.

Eilen tein ison annoksen taatelikakkua. Kulho oli niin painava, että vahingossa roiskaisin osan taikinasta tiskialtaaseen. Kakuista ei tullut ihan niin korkeita kuin olisin odottanut, vaikka ne kohosivatkin komeasti. Jaoin taikinan kolmeen vuokaan. Ja ohje seuraa tässä:

TAATELI-VALKOSUKLAAKAKKU

2 pkt taateleita
4 dl vettä
2 dl sokeria
400 g sokeria
4 munaa
2 dl kermaviiliä
 2 tl leivinjauhetta
4 tl soodaa
8 dl vehnäjauhoja
200 g valkosuklaata

Keitä taateleita hiljakseen niin kauan, että ne hajoavat. Paketit kannattaa leikata jo etukäteen muutamaan osaan. Lisää loppuvaiheessa sokeri. Jäähdytä vähän aikaa ja lisää voi. Sekoita hyvin. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita leivinjauhe ja sooda vehnäjauhoihin. Lisää jauhot ja kermaviili vuorotellen ja viimeiseksi valkosuklaa, jonka olet silpunnut karkeaski rouheeksi. Paista kakkuja n 175 asteessa suunnilleen 45 - 60 minuuttia.

Kakuista en huomannut vielä ottaa kuvaa, mutta maku oli ihana. Makea kylläkin, kun on sokeria ja suklaata ja taatelia. Ajattelin vielä koristella sen sulatetulla valkosuklaalla. Ja sitten ottaa kuvan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!