sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Pöhkö muija, täällä

Tekisi mieli tehdä kaikkea muuta paitsi ei sitä, mitä pitäisi eli siivota. Kumma juttu, miten sitä keksiikin kaikenlaista korviketoimintaa, pientä ja sinänsä tarpeellista puuhastelua, kun varsinaiset isommat hommat eivät inspiroi. Vaikka onkin kolmas adventti, niin jotain on ihan pakko tehdä työlistalta, joka sanoo, että tämä on viimeinen siivouspäivä. No, on tämä melkein ollutkin lepopäivä. Kun tehdään vaikka hitaastikin asia kerrallaan, niin kyllä nämä touhut valmistuvat. Sen kyllä olen havainnut, että ennen niin nopea minä on nyt paljon, paljon hitaampi askareissaan. Ja pöhköilee muutenkin. En nyt viitsi selostaa asiaa, mutta sekin liittyy mainittuun juhlatilaisuuteen.

Olenkohan sitäkään vielä kertonut, että ukkokulta täyttää tasan 70 vuotta? Kun viisi- ja kuusikymppiset olivat jääneet viettämättä, niin nyt juhlitaan niittenkin edestä. Eikä sitäkään koskaan tiedä, tuleeko seuraavia tasavuosia. Heh, olen jo kuin äitivainaa, joka joka joulu muisti sanoa tämän saman lausahduksen...

Olin jo hetki sitten kaivamassa pölynimuria esille, mutta mies - onneksi - ehti tekemään soittoharjoituksiaan.  En tietenkään voi mennä imurilla sitä häiritsemään. Tulin sitten tänne.

Kunpa tuo monta päivää kestänyt lumisade jo lakkaisi. Parkkipaikkaa olisi saatava raivatuksi pihaan ja polku kompostille on tukossa, kompostiastia laitojaan myöten täynnä. Lapsenlapsi värvättiin lumilingon taakse ja miniä lupasi tulla auttamaan siivouksessa, joten en enää yhtään murehdi ehtimisiä. Työsuunnitelma on selvä. Lisäksi löysin kaapin perukoilta tykkänään unohtamiani kuppeja, jotka käyvät hyvin glögimukeiksi. Hyvä juttu, kymmenen kippoa lisää! Meille tosin on kertynyt hyvä valikoima oikeitakin glögimukeja, mutta nyt vieraita voi tulla arvaamaton määrä ja parempi olisi, jos ei tarvitsisi kovin paljon tiskata päivän mittaan. Ostimme jo varoiksi kertamukejakin.

4 kommenttia:

 1. Ompa mukava huomata, että sieltä löytyy samanhenkinen siivooja kuin täälläkin. En olekkaan ainut, jolla on siivoukset tekemättä ja joulukin laittamatta. Aina tulee keksittyä jotain mukavampaa tekemistä =).Olen katsellut, kun toisilla on niin joulua laitettu jo kauan aikaa sitten ja tuntenut huonoa omaatuntoa oman jahkailuni kanssa. No, onhan tässä vielä muutama päivä, vielä ehditään :)

  VastaaPoista
 2. Täällä yksi laiskuri, joka ei aio tehdä yhtään mitään joulun takia. Tai no, kortit kirjoitin ja postitin.

  VastaaPoista
 3. Täällä on samanlainen tilanne. Lohdullista lukea, että meitä on muitakin. Nukkekotiin kynttiläasetelmia vain kokoilen, vaikka pitäisi kiireesti siivota. Meillä ei sentään ole suuria juhlia tulossa ennenkuin keväällä.
  Hyvät suunnitelmat kyllä auttavat. Voimia Sinulle!

  VastaaPoista
 4. Ihanaa, sielunsiskoja! Enää ei omatunto kolistele yhtään täälläkään.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!