lauantai 12. lokakuuta 2013

Olipa ihana päivä

Tänään oli todella mukava päivä tehdä pieniä pihatöitä. Minusta ei vaan kovin paljon ole enää tekijäksi, mutta onneksi sain ainakin kaikki vesisaavit tyhjennettyä. Muutama kasvilaatikko jäi vielä kiskomatta talvipaikalleen tammen juurelle, mutta sitten voimat loppuivat. Kävin myös kuvaamassa syksymaisemia - niin kauan kun on jotain kuvauksellista. Tänään sitä oli. Viimeiset auringonlaskun kuvat ovat vielä kamerassa. Ne otin äsken parvekkeelta.


Vaahteranlehtien takana kaukana oli vielä muutama viikko sitten upeat ruskan värit, nyt haalistuneet. Mutta taivas oli heleän sininen. Tämä maisema on saman pellon toiselta laidalta.


Pihahommien lisäksi sain valmiiksi viidennen sukkaparini Sukkasatoon. Se saa lähteä Joulun lapsi-paketissa jollekin nuorelle neitokaiselle. Mies haki kolme laatikkoa, joita nyt pitäisi pikku hiljaa ruveta täyttämään.

Päivä on tähän mennessä ollut oikein hyvä. Miehen karmea yskä ja eilen illalla häntä kovin pahasti vaivanneet vatsakivut olivat aamuun mennessä sen verran hellittäneet, että hän uskalsi lähteä soittoharjoituksiin. Illalla jo mietin, pitääkö lähteä päivystykseen, mutta ei kuulemma ollut tarpeellista. Onneksi tuska oli helpottanut, kuulemma aamuneljään mennessä. Arvelumme on, että vaivan syy on tuo repivä yskä, joka varmaan hajoittaisi keneltä tahansa sisäkalut. Nyt ohjelmassa on minun saunani - mies ei sauno - ja sitten syödään erinäisiä herkkuja, joita tänään kaivelin kauppakassista. Lampaan potkaa, halstrattuja silakoita, graavilohta siellä ainakin näytti olevan. Nam-nam.  - Ei muuta kuin leppoisaa lauantai-iltaa muillekin!


2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!