lauantai 30. marraskuuta 2013

Adventin alla

Kirja on nyt oikoluettu ja lähetetty matkaan kohti Tamperetta. Hyvä matkaa!

Alkavaa adventtia ei toistaiseksi ole otetu suuremmin huomioon, paitsi että söimme tänään lipeäkalaa. Ennen inhosin sitä suuresti, mutta kyllä se vaan nyt maistui hyvältä. Vanhenemistako sekin?  Ruokaa jäi niin paljon, että huomenna pistän uuniin lipeäkalalaatikon. Sehän on ihan sopivaa adventtiruokaa. Mies lupasi tuoda luumusosetta ja torttutaikinaa, niin pyöräytän talven ensimmäiset (ja ehkä viimeisetkin) joulutortut.


Me emme ole kovin joulutorttuihmisiä, eikä oikeastaan jouluihmisiäkään ENNEN kuin sitten viimetipassa, kun valmistelen perinteistä glögijuhlaamme. Siitä alkaa meidän joulumme, Nyt niitä valmisteluja ennen pitäisi saada nukketalo siihen kuntoon, että voin raivata tuvan pöydän puhtaaksi ja nostaa kalusteet paikoilleen, siis sekä nukkiksen että tuvan. Huomenna viritän kuitenkin ensimmäiset jouluvalot. En viitsi ajatellakaan joulusiivousta tai leipomisia sitä aika suurta tilaisuutta varten.

Emme kuitenkaan ehtineet torstaina hoitamaan kuin osan asioistamme. Kela-käynti oli enemmän kuin tarpeellinen, vaikka luulin selviäväni vain kirjekuoren jättämisellä. Apteekkikäyntikin oli välttämätön ja sitten vielä käväisin postissa. Mutta loput jäivät hoitamatta. Toisaalta hyvä, jos nyt ilmenee esimerkiksi se, että jouluiset ulkovalot eivät pala.

Sorkin vähän ulkoasua, mutta huomautan, että keli Järvenpäässä ei ole kuvan mukainen, ei ainakaan vielä. Lauantaille on luvattu lunta.

4 kommenttia:

  1. Tykkäätkös livekalakeitosta? Meillä se on ihanaa herkkua! Äitini on varsinais-suomesta kotoisin ja täällä sitä tehdään hyvin pienellä alueella. Siinä yhdistetään perunat, kala ja maitokastike. Maustetaan (suolalla) ja maustepippurilla. Namnamm. Tahdoisin syödä vaikka joka viikko, mutta meidän ruokamestari ei ole suostunut - vain tapaninpäivän herkkuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole koskaan kuullutkaan livekalakeitosta, mutta kuulostaa kyllä namilta. Samat tykötarpeet on meidän laatikossammekin. Mukavaa pikkujouluiltaa!

      Poista

Kiitos kommentistasi!