maanantai 4. marraskuuta 2013

Vielä yöllä

Päivä ei ole ollut oikein hyvä. Ensin tuli viestiä hyvältä, rakkaalta ystävältä, joka oli ollut sairaalassa tutkimuksissa. Tutkimukset jatkuvat siihen tahtiin, että yksinkertaisempikin ystävä ymmärtää totisesta paikasta olevan kyse. Vaihtoehtojakin oli lueteltu, ikäviä kaikki, mutta varmuutta siis ei vielä ole mistään.

Vähän tämän viestin jälkeen isä soitti sairaalasta. Kun ystävällä tutkitaan keuhkoja, on isällä maksa syynissä. Ikänsä lähes raitis mies on pistellyt ehkä lääkkeitä siihen tahtiin, varsinkin viime vuosina, että maksa varmaan onkin joutunut lujille. En tiedä, onko kummallakaan edes hyviä vaihtoehtoja olemassa, kun molemmille on jo sanottu, että "jotain siellä on". Vielä ei karhua ole kaadettu, eikä lääkäriäkään tavattu, mutta silti. Hyvä kuitenkin, kun tutkitaan.

Isää kävimme kotona tervehtimässä torstaina ja perjantaina häntä oli viety pillit vinkuen aluesairaalaan. Onneksi sinne suoraan. Kun mittarissa on 91 v. 9 kk, on aina, oli vaiva mikä hyvänsä, vakava paikka. Aamulla oli tarvittu monta nitroa ja silmissä oli hämärtynyt, siis sen maksan lisäksi, josta onneksi oli jo olemassa lääkärin lähtete. Kivulias kihtikin vaivaa.

Ei voi muuta kuin odottaa ja toivoa ja anoa enkeleitä olkapäälle, eteen, taakse ja sivuille runsain määrin. Molemmille.


Käymme katsomassa isää, kunhan tiedämme, siirretäänkö hänen johonkin toiseen paikkaan, terveyskeskusteen tai kukaties kotiin.

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!