perjantai 3. heinäkuuta 2015

Heinäkuussa mennään

Voi ettäs tämä aika kuluu vikkelästi, kun jo ollaan heinäkuun puolella. Monta ns. kevättyötä on vielä vaiheessa, mm. kitkemistä riittää, vaikka helteetkin jo tulivat. Rinneangervojen ympärykset sain eilen onneksi perattua ja yksi siellä jo kukkiikin.

Mutta ei haittaa: tänään sain parvekkeen riippumaton paikalleen ja pihan vastaava laitos kuulemma järjestetään huomenna toimintakuntoon. Voin  sitten valita, kummasta tarkastelen niitä rikkaruohokasvustoja. Kasvihuone on sentään jo kunnossa, vaikkei tästä ulkokuvasta ehkä sitä voikaan vielä päätellä. Jätin ovipieleen koranputkea ihan tarkoituksellakin ainakin vielä kukkimisen ajaksi. Takana on raparperi ja yrttipenkki.


Tässä on parvekkeen riippumatto, joka juuri ja juuri mahtuu sinne. Aurinkovarjo täytyy vielä koplata kiinni parvekkeen laitaan ja varmistaa, että eukko pääsee omin voimin tai ehkä jonkun tukevajalkaisen tuolin avustamana ylös leposijoiltaan. Juomapulloa tai viileää drinkkilasia varten tietysti tarvitaan joku laskutaso. Pieni pöytä ja tuoli nimittäin on tällä hetkellä varattu muuhun käyttöön. Ehkä nostan vielä Siperain unikotkin pöydälle yhdessä tuon toisen kukkapytyn kanssa, jotta molemmat saavat valoa.


Tänä vuonna ostin tälle patjalle sadetakin, joka tosin ei ollut juuri tälle mallille, mutta toiminee. Sinänsä idioottimainen suunnittelija, kun ei alun perin ajatellut, mitä tapahtuu, jos tällainen vekotin jää sateeseen, kuten aina jääkin. Kokemusta on siitäkin. Patjan kuivuminen kesti aika monta päivää.


Vanhasta kuvasta ei näy, että tässä välissä on myös korotettu parvekkeen kaidetta, ettei eukko keikahda maahan siitäkin huolimatta, että itse matossa on kuvassakin näkyvät tukilangat estämässä keikkaamista. Nyt ei sitten muuta kuin joku filtti alle, muutama tyyny pään alle ja mukava kirja nenän alle. Ja jos parvekkeen lämpötila nousee vaarallisen korkeaksi, niin ei muuta kuin pihan riippumattoon, pajupuskan ja männyn varjoon. Kyllä tämä aina kitkemisen voittaa! Ei silti, lukulistalla on lähdeaineiston lukemista, et arvaakaan mihin tarkoitukseen!

2 kommenttia:

  1. Mukavaa viikonloppua riippumattoillen! Itse en vielä vastaavaan kerkiä, sunnuntaina on isännän synttäri-kestit, niin valmistelua ja vieraita riittää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnittelut isännälle ja jaksuja juhlien järjestäjälle!

      Poista

Kiitos kommentistasi!