sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Säikähdin

Kun tänään oli säätieojen mukaan suunnilleen viikon ainut aurinkoinen päivä, päätimme tietenkin syödä kesäkeittiössä eli terassilla. Mies törsäsi ja osti entrecotit, hinta 14 euroa kahdelta pihviltä. Naudanpihvit olivat aika rasvaiset ja niin siinä kävi, että rasva lehahti liekkiin. Onneksi Muurikan sähkögrillin kansi oli lähellä ja mies tukahdutti liekit hetkessä. Vesisaavikin olisi ollut heti terassin ulkopuolella. Hyvä, ettei pahemmin käynyt. Pihvit muuten olivat erinomaiset ja maistuivat tosi hyviltä säikähdyksenkin jälkeen.

Mies oli grillannut saman folioalustan päällä kai jo pari kertaa aikaisemminkin, joten ehkä siinä oli pohjarasvaakin sytykkeenä. Liekit nousivat aika korkealle, mutta onneksi ei terassin kaide syttynyt. Ainoa, joka kärsi, oli köynnöshortensia, josta paloi kahden lehden kärjet. Loppu hyvin, kaikki hyvin, mutta kyllä minä vähän säikähdin.

Tämän parempaa kuvaa ei kesäkeittiöstä ole ja tässäkin on sankarina meidän isäntä. Tällainen pieni nurkkaus se  on: työkalut naulassa niiden alapuolella grilli matalalla pöydällä ja grillin vieressä kaksi-paikkainen keittolevy. "Tulipalosta" ei tietenkään ole kuvaa, mutta enpä näköjään ole muutenkaan kuvannut vaatimatonta kesäkeittiötämme tai en ainakaan löytänyt kuva-arkistosta.


Saas nähdä, millaiseen myräkkään huomenna heräämme vai ohittaako myrsky meidät kokonaan. Kävin joka tapauksessa huoltamassa kasvihuoneen varmuuden vuoksi, mutta oven jätin auki. Kun en muistanut sitä sulkea.

Mukavaa sunnuntaita - satoi tai paistoi!

1 kommentti:

  1. Huomenta vain... ei tuo nyt kovin myräkältä näytä...vettä satelee mutta se ei taida tänä kesänä olla mitään uutta :) mukavaa sunnuntaita <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!