keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Hetki ennen nukkumaanmenoa

Nyt olen ahertanut niin monta tuntia - yli kolme - että oli pakko tulla hengähtämään tänne vielä hetkeksi ennen kömpimistä nukkumaan. Olen lukenut  tekstiä kynä kourassa, periaatteessa en edes korjaamis- tai okolukumielessä, vaikka sitäkin tuli tehtyä samalla kun yritin hahmottaa kokonaisuutta toisten teksteistä. Kyläkirjateksteistä on kysymys. Menin lupautumaan apulukijaksi enkä ollenkaan muistanut, miten rankkaa hommaa se on, vaikkei illan kolmen tunnin urakkaan tarvinnut lukea kuin "vain" alle 40 liuskaa. Virallisesti en ole koko hankkeessa edes mukana, vaikka olen kyllä raapustanut erinäisen määrän tekstejä siihen itsekin. Huomenna pitää yön yli sulattelun jälkeen miettiä mahdollisia omia muutosehdotuksiani.

Illalla voi lukuharrastukseet jäädä vähiiin, sillä menemme tyttären ja poikansa kanssa myöhästyneelle äitienpäivälounaalle eli päivälliselle oikein pitkän kaavan mukaan. Onneksi vasta torstaina palaveeraan tekstivastaavan kanssa. Se pitää tässäkin taas kerran todeta, että olisipa kiva, jos ihmiset ottaisivat tällaisen kyläkirjan niinkin paljon omakseen, että kirjoittaisivat siihen muistikuviaan tai kuulemiaan juttuja. Kynnyt tuntuu aika korkealta, mutta kun tekstejä kuitenkin fiilataan ja höylätään moneen kertaan, ei tarvitsisi edes miettiä, osaako kirjoittaa vaiko ei.


Lukeminen meni näin myöhään, kun miehen mielestä olen luvannut olla tekemättä töitä alakerrassa tai ainakaan samassa huoneessa, jossa hän oleilee. Niin sitten lueskelin ihan muita juttuja takkahuoneessa hänen seuranaan ja kiipesin vasta uutisten jälkeen työhuoneeseen. Kävihän se näinkin, varsinkin kun tuli jotain netistä tai kirjahyllystä tarkistettavia juttujakin vastaan. Mitäpä sitä toista turhan päiten ärsyttämään, joskin huomaan luvanneeni yhtä ja toista, joka olisi saanut jäädä lupaamatta. Unohdankin, mitä olen luvannut, mutta tällä hyväkkäällä on niin hyvä muisti, etten viitsi ruveta kinaamaan.

Tämä kuvan orvokki on toinen niistä itsekseen kylväytyneistä, joita olen aikaimmin jo mainostanut. En ollenkaan muista, että olisin koskaan saanut tai ostanut tällaista, mutta ehkä nämä risteytyvät niin kuin niitä huvittaa. Nätti joka tapauksessa. Tänään satoi koko päivän, ei kun siis eilen. Nyt nukkumaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!