maanantai 29. marraskuuta 2010

Hrrr, kylmää!

Pakkanen paukkuu nurkissa ja lattiat ovat tosi kylmät. Tähän asti olen hyvin tarjennut paljan varpain, mutta nyt on jo uskottava, että talvi on. Pattereita ei totisesti käännetä suuremmalle, sillä saimme viime vai oliko se toissa viikolla oikein mojovan tasoituslaskun energiayhtuiöltä. Jostain syystä mies nyt karsastaa klapien polttoa. En arvaa kysyä, mutta mahtaako hänellä olla tulipalofobia?

Oikeasti pakkasta ei aamullakaan ollut kuin jotain viitisentoista astetta, mutta viime päivinä on käynyt aikamoinen puhuri. Tänään en ole nenääni ulos pistänyt muuta kuin linnunruokinnan ja postilaatikkoreissun ajaksi. Eilisen lyhtykynttilät paloivat vielä aamullakin.

Ihan joka ilta ei raaskita polttaa ulkokynttilöitä, mutta silloin kun ne sytytetään, niin saavat palaa vielä postinkantajan ja naapurin rakennusmiestenkin  iloksi. Jos he nyt ehtivät maisemia tarkkailemaan, sillä vauhti tuntuu olevan kova. Ainakin äsken vielä oli täysi meno päällä, vaikka kello on jo varttia yli kuusi.

Taidan käydä vielä päivittämässä käsityöjuttujani toiseen blogiin ja sitten kiireesti kutomaan kinnasta, sillä tänään on Lapaskuun toiseksi viimeinen päivä.

P.S. Tulin heti takaisin: kun olin noin sekunti sitten saanut julkaistua tekstin, oli viereen ilmaantunut lattilämmitysmainos. Hehe-heh-he-he!

4 kommenttia:

 1. Sitten vaan lattialämmityksen hommaukseen,:D,joo täällä oli tänä aamuna -24 astetta pakkasta,enkä tarennu lenkkeilemään lähtee,jospa huomenis sitten...Ihana talvinen kuva.Mukavaa alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
 2. Ei meilläkään tänä talvena polteta puita takassa eikä leivinuunissa, vaikka me molemmat oleilemme kotosalla. Eli aivan hyvin ehtisi lämmittää puillakin, mutta puutkin ovat niin kalliita, että maksetaan helpommikseen sähkölaskua. Lämmitystä olemme vähentäneet reilusti niissä huoneissa, joissa ei oleskella, ja parilla kolmella asteella kaikissa muissakin huoneissa. - Villapusero ja -sukat ovatkin nyt poikaa!

  Ja vilpoisuudestakohan johtuu, että koko ajan tulee touhuttua jotakin, ja minulla nettailu ja neuleet jäävät vähemmälle. :D

  VastaaPoista
 3. On se kyllä tosiaan viileää ollut, sisälläkin. No, ulkosalla ei enää "viileä" taida riittääkään, kun kahtakymmentä miinusastetta lähentelee pakkanen. Meillä sähköpatterit joka huoneessa ja jos on tulipalokammoinen, niin mieluummin sitä takkaa polttaa kuin pitää pattereita päällä - tai ainakin näin karvaperheessä, jossa noita pölypalleroita tuntuu olevan joka paikka pullollaan, vaikka mitä tekisi.

  Onneksi on villatakkeja - ja sukkia! ;D

  VastaaPoista
 4. Sama täällä, lattiat ja talo ovat viilenneet. Laitoin villasukat jalkaan jo muutama viikko sitten ja harvioilla shaali kun istun kutomassa.
  Ukkokulta heittää puuta pesään aamusta iltaan, keskuslämmityskattila lämpenee puilla. Tiiviisti ollaan kotona näillä pakkasilla, muuten paikat jäätyvät. ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!