tiistai 28. syyskuuta 2010

Kirjoitusterapiaa

Kun ei yksi työ suju, niin ryhdyin toiseen eli tulin tänne harjoittamaan kirjoitusterapiaa. Yritin sitkeästi opetella sitä vietävän omituista Scribus-taitto-ohjelmaa. Se ei vaan suju, mutta periksikään en haluaisi antaa. Lohduttelen itseäni sillä, että kun ei taitaisi pagemaker-oppikaan olla enää muistissa, niin paras vain on jatkaa ahertamista tämän kanssa. Myöhemmin. Minulla on yksi netistä printtaamani opaskin, mutten ymmärrä läheskään kaikkea mitä se yrittää selvittää. Tekisi mieli potkaista tietokonetta, vaikka minussa itsessänihän tämä vika on. Kun ei ole nörtti niin ei ole nörtti.

Kirjoitusterapian lisäksi illan ohjelmassa on varmaan vielä käsityöterapiaa. Postista tuli iso paketti tilaamiani sukkalankoja, joista osa on sen verran mukavan näköistä, että taidankin ruveta etsimään villapaitaohjeita. Siinä vain taas kerran on se haitta, että lankaa ei kuitenkaan ole tarpeeksi. Jos tekisikin vaikka sellaisen "perinnepaidan", jossa hihat ja takapuoli ovat yhdellä ja etumus toisella langalla? Viime vuodelta on jäljellä yksiväristä seiskaveikan tapaista sukkalankaa, joka kuitenkin nyppyyntyi edellesessä villapaidassani säädyttömän nopeasti, joten sen käytän hyväntekeväisyyssukkiin. Saappaissa vanuminen ei varmaan haittaa, vaan lämmittääkin ehkä paremmin.

- Olimme miehen kanssa päivällä osteoporoosimittauksessa. Miehen lukema oli siinä ja siinä, minä puolestani sain kerrankin lisäetua läskeistä ja nilkkaluut ovat kuin nuorella tytöllä, vaikka muuten kroppa kronaakin. Hyvä kuitenkin kun tuli mentyä. D-vitamiinia vaan naamaan, kuului suositus ja sitähän me olemme jo etukäteen noudattaneet. Mies syö nyt myös kalkkitabletteja, sillä hän ei juo maitoa kuten minä olen ruvennut tekemään.

11 kommenttia:

 1. Itse olen sen verran testannut Scribusta, että ei se ole ihmiselle sopiva ohjelma... :/ Harmi, että ilmaisia/edullisia kuvankäsittelyohjelmia kyllä riittää (esim. minä pärjäsin pitkään tietokoneen mukana tulleella Microsoftin PictureIt!-kuvankäsittelyohjelmalla), mutta kohtuullisia taitto-ohjelmia ei saa mistään.

  Meillä juodaan maitoa litratolkulla. Tapaankin vitsailla, että jos kassalla ihmisiltä kysyttäisiin, montako lasta meillä on, he arvaisivat että kymmenen. :) Yleensä Samille ostetaan 6 litraa kevyt- ja minulle 6 litraa rasvatonta maitoa, eikä tätä määrää kovin kauaa katsella. Maito on meille sekä ruoka- että janojuoma sekä vielä välipalakin. Olen aina ollut maitokissa, en tiedä huutaako elimistö sitä OI:n takia vai joisinko paljon muutenkin.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Kaisa, nyt en tunne enää itseäni yhtään typeräksi! Joku entinen word-versiokin muistaakseni kävi hyvin yksinkertaisesta taitto-ohjelmasta, mutta tämä viimeinen - voi herttileijaa, se ei ole tarkoitettu edes tekstin kirjoittamiseen. Harmillista, kun ei ole vanhoja ohjelmia.

  Maitokissa, ahaa! Voisiko olla ympäristötekijöiden vaikutusta, eikös teillä ollut maitotila?

  VastaaPoista
 3. Mitä varten sä tuollaista taitto-ohjelmaa opiskelet (anteeksi, että utelen!)? Ekana tulee mieleen, että aiot julkaista omakustanteen...

  Tuohan on hienoa, että saa osteoporoosimittauksenkin suht helpolla teetettyä. Mä syön myös kalkkitabletteja ja D-vitamiinia pitäisi hankkia. Mutta kun on jo C-vitamiinia, magnesiumia, kromia ja ties mitä muita lääkepurkkeja, niin kaappiin ei kohta muuta mahdu kuin noita "välttämättömiä" lisäaineita.

  VastaaPoista
 4. Minä juon maitoa aika heikosti, puoli litraa riittää lähes viikon. Viiliä, jogurttia, juustoa ym menee kyllä. D-vitamiiniakin olen ruvennut vähän ottamaan pillereinä kun osteoporoosimittauksessa oli vähän alentuneita arvoja.
  Taitto-ohjelmista en ymmärrä hevon p:tä, en myöskään kuvankäsittelystä, vaikka olenkin työkseni ollut tietokoneitten kanssa tekemisissä viimeiset 20 vuotta. Äkkiä sitä putoaa kärryiltä, jos ei opettele uusia juttuja, vaan aina niitä samoja vanhoja.

  VastaaPoista
 5. Pakko vastata kun kysytään, heh-heh. Omakustanne on vasta hamassa tulevaisuudessa, sitten kun on idea ensin. - Mua pyydettiin tekemään yhtä pientä pienen yhdistyksen lehteä. Kiinnostaisi valtavasti, mutten voi sanoa juuta enkä jaata ennen kuin tiedän, osaanko enää. Jonkun sortin osaamista oli ennen aikaan kantapään kautta opittuna, mutta äkkiäpä kaikki unohtuu.

  D-vitamiinia kannattaa ehdottomasti syödä, 20 mg päivässä on kuulemma sopiva annos ja sen voi vielä tuplatakin. Yllätyin tänään ihan tosissani, miten se vaikuttaa suunnilleen "kaikkiin" vaivoihin.

  VastaaPoista
 6. Tuo lehden teko kuulostaa kivalta. Tekemällä senkin homman varmasti oppii, jos vain uskaltautuu mukaan. Vanhat taidot palaavat mieleen yleensä aika pian. :))

  VastaaPoista
 7. Lukaisin juttujasi urakalla. Mieleen jäi lauseesi: "Kun mieli ja aivot ovat kuin pitsiverhoa..." Kauniisti ja kuvaavasti sanottu vaikeasta asiasta...

  VastaaPoista
 8. Kyllä kaikenlainen terapia on hyväksi, välillä vain vaihtaa, minulla on menossa ompputerapia, tämän viikon vielä kestää, sitten pitäisi alkaa kortteilemaan. Taidan olla hidas kun ei kaikkea mitä miettii tekevänsä ehdi.

  VastaaPoista
 9. Kommenttina kommenttiisi: kyllä se joulu hei on taas tulossa! (Joulukorttien kanssa tulee aina kiire, vaikka minäkin ekan tein jo elokuussa...)

  VastaaPoista
 10. Maidosta kiistellään osteoporoosin aiheuttajana. Maissa jossa ei juoda maitoa ylenpalttisesti (kuten suomessa) tautia ei esiinny juuri lainkaan.

  D-vitamiini ja liikunta ovat ne parhaat suojat tuota tautia vastaan. Perintötekijät ovat vahvasti tukemassa taudin syntyä.

  VastaaPoista
 11. En ole perehtynyt Wordin ihan uusimpaan versioon, mutta käsittääkseni siinä on kaikkia kikkailuja, ehkä sillä pystyy paremmin myös taittamaan..? Ai niin, sitten kun teet omakustannetta, niin se Books on Demand, jolla minä teetin Bettyt, antaa tehdä taiton wordissä. Firman oma ohjelma muuttaa sen painokelpoiseksi pdf:ksi.

  Minä uskon maidon ja luiden yhteistyöhön ihan epätieteellisin perustein: kun ihmisellä on osteogenesis imperfecta ja koko hänen olemuksensa on viimeiset 36 vuotta huutanut maidon perään, niin kyllä niillä joku yhteys täytyy olla - tosin siis tässä ei ole kyse osteoporoosista, niin että siihen en ota kantaa. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!