perjantai 15. lokakuuta 2010

Ensilumi

Jo illalla tytär raportoi sisällä nuokkuvalle muorilleen, että heillä on tullut lunta. Niin varmaan meilläkin, sillä aamulla maa oli valkea. Lehti puussa ja lumi maassa. Nyt se ohut lumikerros on tietysti jo melkein sulanut pois, mutta kaipa tässä täytyy valmistautua talven tuloon oikein tosissaan. Talvirenkaat autoon, pihan kukkapurkit nurin ja niin poispäin. Muutama ericakin piti vielä ostaa laatikkoon. Nytkin aurinko paistaa, mutta jo eilen huomattiin, miten aurinko ja sade vaihtelivat ällistyttävän tiheään. En katsonut mittaria, mutta lähellä nolla-astetta varmaan ollaan.

Pihatöitä oli tarkoitus tehdä tällä viikolla oikein urakalla, mutta niin jäi tekemättä. Tämä minun polveni ei vieläkään ole asettunut. Varmaan siinä joku nivelside vinksahti tai jotain. Portaiden kävely sujuu vähän paremmin, muttei polvi kuitenkaan kunnossa ole. Onneksi kipu ei ole paha, vaikkakin muistuttaa olemaan varovainen. Miehen olkapään lihas tai mikä se vaivaava onkaan, se sen sijaan on pahassa kunnossa. Hän sai ensi viikolle ajan lääkäriin. Ukkorukka kokeili kipukeppiänikin ja hyväksi havaitsi. Minä voitelen olkapäätä feldenillä monta kertaa päivässä eikä kuulemma hierominenkaan tee pahaa.

Onneksi sukan ja liivin kutominen sujuvat istuma-asennossa ja koipi jakkaralla oikein mukavasti. Molemmat etenevät. Olen jo liivin kanssa loppusuoralla ja varmaan saan viimeistään huomenna yhden sukkaparinkin pois puikoilta. Ei ehkä tämä koneella istuminenkaan ole polvelle hyväksi, kun en saa ojennettua jalkaa suoraksi. Yritetään rajoittaa harrastusta!

4 kommenttia:

 1. Hei! Tulin tuolta iinuskan blogin kautta ja tulen myös uudelleen tänne,on aivan ihana blogi sinulla,mukavaa käydä kattelemassa täällä.Tervetuloa myös blogissani käymään! Mukavaa viikonloppua sinulle:)

  VastaaPoista
 2. Tervetuloa, Tansku! Tulenkin heti kylään.

  VastaaPoista
 3. Niin on minullakin pihatyöt tekemättä, mutta eihän ne siitä mihinkään karkaa. Älä mene sinäkään kipeän polvesi kanssa turhaan huhkimaan ettei kipeydy lisää. Kohta lumi peittää armollisesti kaikki tekemättömät työt, rapsutellaan ja kuoputellaan sitten keväällä, kun aurinko paistaa :)

  VastaaPoista
 4. Aika monena vuonna on lumi satanut lehtien päälle, kumma juttu. Ovatko lehdet tiukemmassa kuin ennen? ;D

  Kävimme mökillä hiukan haravoimassa ja sehän oli minulta tyhmästi tehty - nyt tuntuu niskassa ja käsissä. Aluksi näytti siltä, ettei ruohonleikkuri enää käynnisty, mutta onneksi se pärähti käyntiin ja mies ajeli suurimman osan pudonneista lehdistä silpuksi. Koko tontin haravoiminen olisi ollut rankkaa, vaikka apuna hääri äitini, 82 vee.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!