maanantai 4. lokakuuta 2010

Mikkelinpäivän iltaa

Vai ehdinkö edes sitä toivottaa, sillä kello taitaa lyödä puolenyön lyöntinsä parin minuutin päästä. Talossa on kaksi "lyövää" kelloa: salin vanha könniläinen ja nukkekodin käkikellot, 2 kpl, jotka nekin kukkuvat vain leikisti. Könniläistä ei ole vedetty kevään jälkeen, joten sekin on nyt hiljaa.

Eilen oli niin tyyntä kuin vain voi olla. Järven pinta oli peilityyni. En osaa arvioida, miten monen sadan tai tuhannen metrin päässä tuo vastaranta on linnuntietä pitkin, mutta aika kaukana.Takana häämöttää Vanhankylän kartano, joka on remontoitu ravintolaksi ja näemmä saanut ensimmäisen herransa mukaan nimen Stålhanen kartano. Myös linnut on kuvattu tosi kaukaa enkä tunnistakaan niitä. Luultavasti tuossa kolmannessa kuvassa on silkkiuikku. Sorsia ovat ainakin nuo, jotka vetävät päivänokosia rannan lähellä olevalla kivellä.


Järvihän on tietysti Tuusulanjärvi ja paikka, jolla kamerani kanssa huseerasin, nimeltään Lemmenkallio. Pienellä mielikuvituksella voi päätellä, mistä pikku kallio on saanut nimensä.

Tänään askartelin jo etukäteen mainostamani vaahteranlehtikranssin ja tämmöinen ovikoriste siitä tuli:

Jännä nähdä, millainen se on muutaman viikon kuluttua vai hakkaavatko linnut sen kuinkakin pian kappaleiksi. Kuva jää ainakin muistoksi ja vielä toinenkin. Kranssi on nyt omalla paikallaan.

Kuvasin aika paljon pihan lintujakin, mutta eiköhän tässä ole mikkelin iltaan jo tarpeeksi kuvitusta. Hyvää uutta viikkoa!

7 kommenttia:

 1. Hyvänen aika - joko nyt siis pitäisi olla nauriit kuopassa ja muijat pirtissä! Ei näillä ilmoilla kyllä vielä pitkään aikaan!

  VastaaPoista
 2. Tuusulanjärvi on kaunista seutua. Olen käynyt Halosenniemessä ja Ainolassa. Halosenniemen naapurissahan on PvKK eli entinen Taistelukoulu. Siellä olen ollut henkilöstökursseilla monta kertaa. Ihania kuvia ja kaunis tuo kranssi. En olekkaan vielä tänä syksynä tehnyt kranssia. Pitäisi kyllä...

  VastaaPoista
 3. Tuusulanjärvi on aina vain yhtä ihana ja sen ympäristössä on vankka historian havina. Vaahtera-kranssi on kaunis ☼

  VastaaPoista
 4. Muija on jo enimmäkseen pirtissä, vaikka pitäisi vielä vähän jotain ulkonakin ahertaa.

  VastaaPoista
 5. Villiviini, sinä siis asut Tuusulassa, missä historian ja kulttuurin siivet havisevat. Myös romaanitaiteemme isä, Aleksis Kivi, on siunattu Tuusulan kirkkomaahan, muistaakseni. Hänen kuolinmökissään olen käynyt 1980-luvulla, ja myös Halosenniemessä ja Ainolassa.

  VastaaPoista
 6. Ei kun rajan toisella puolella Järvenpäässä ja kyllä, kulttuurin siivet havisevat täälläkin.

  VastaaPoista
 7. Tulipa kranssista kaunis:)Kauniita syyspäiviä <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!