keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Aurinkoinen päivä takana

Jopa oli ihana auringonpaiste, etenkin iltaa kohti mentäessä sää vain parani.


Meidän pihassa ei ruskaa juuri näy, mutta ainakin ilta-aurinko koristelei hetki sitten vaahteranlehdet kultaisiksi. Niin ja onhan tuo punainen villiviini talon seinustalla kuvattu eilispäivänä.

Juttelin äsken isän kanssa pitkään puhelimessa. Hän aloitti kuntoutus-kaksiviikkoisensa Kaunialassa. Muuten hyvin menee, mutta tuttuja on kovin vähän sielläkään enää. Isä oli ollut kaverinsa hautajaisissa lauantaina. Sitä lajia on tämän vuoden aikana varsinkin hänelle kertynyt. Äkkiä laskien vaimon lisäksi kaksi serkunvaimoa ja yksi serkku, lankomies, kaksi kaveria parhaasta päästä ja kuinka monta vähemmän läheistä vielä lisäksi. Itselläni on samalla listalla näiden lisäksi vielä mainittava ainakin yksi ex-esimies, muutama ammattisisko ja ainakin yksi ex-kollega.


Tämä liikuttava pieni risti pääsi kuvaan, kun viime kuussa kiertelin hautausmaalla kameran kanssa.

Vaihdoimme pari sanaa tulevasta perunkirjoituksesta. Isä tuhahteli yhdelle paikalliselle alueosuuskaupalle, jonka jäsen äiti oli. Sieltäkin piti pyytää todistus jäsenyydestä asianomaista toimitusta varten. Kuukauden sai odottaa lappusta, joka tuli vasta useamman patistelun jälkeen, näin ymmärsin. Ja anoa sen takia perunkirjoitustilaisuudelle jatkoaikaa. Nyt kun paperi vihdoin saapui, ilmeni, että osuuden arvo on korkeat 35 euroa eli eipä olisi kannattanut jäädä odottamaan. Kaiken lisäksi isän vastaava todistus olisi myös pitänyt saada, mutta olisi vissiin ollut liikaa pyydetty, että se olisi samalla tilauksella tullut, vaikka kaikki tiedot oli siitäkin jätetty. Ja mikä hulluinta, jos tuon vainajan jäsenyyden haluaisi lopettaa tai siirtää, pitäisi ao. osuuskauppaan toimittaa suunnilleen sentin pino asiakirjoja, alkaen perukirjasta ynnä perillisten valtakirjoista ja ties mistä muusta. Isä sanoikin, että hän ei ainakaan rikkaa ristiin laita sen asian hyväksi, saamme me muut hoitaa, jos haluamme. Ei ihme, jos firmalla on runsaasti asiakasomistaja. Olisi vain mukava tietää, mikä on ns. kuolleiden sielujen osuus jäsenrekisteristä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!