maanantai 22. lokakuuta 2012

Taas yksi maanantai illassa

Ei haittaa, vaikka päivä on hurahtanut melkein huomaamatta iltaan. Liedellä porisee pataruoka, jossa on possun etuselkää, tomaattimurskaa, sipulia ja rikottuja ohraryynejä. Saas nähdä, mitä siitäkin tulee.Tuoksu ainakin lupailee hyvää. Tämä piti tehdä jo eilen, mutta selvisimme lauantai-illan jämillä.Nämä vaahterassa keikkuvat linnut jonottavat pihlajaan ja alakuvassa ne kai ovat jo päässeet maistelemaan herkullisia pihlajanmarjoja. Jos suurennat kuvia, niin ainakin yläkuvassa yksi lintu haukkaa parhaillaan pihlajanmarjaa naapuripuusta.

Kuvissa on lähinnä räkättirastaita, mutta aterialla kävi samassa porukassa ainakin yksi mustarastaskin. Ja harakka suoritti vartioimistehtävää vieressä, mutta se ei tainnut mahtua enää kuvaan, jota yritin rajata pienemmäksi. Närhen ääni kuului, muttei näkynyt lintua. ERi myöskään vielä tilhiä. Ilmeisesti pohjoisempana on vielä tarpeeksi ruokaa.

Kuvasin nämä eilen, eikä harmaa päivä ollut otollinen valokuvaamiseen.


Eilinen oli mukava päivä.Yö sen sijaan ei ollut mukava. Mies aloitti uudenlaisen lääkityksen vaivoihinsa ja nepä veivät jalat alta. Ei minusta ole painavan miehen sänkyyn nostajaksi ja niin ähersimme yöllä yhteisvoimin melkein sentti sentiltä ukkorukkaa ylös lattialta. Onkohan olemassa joku hyvä ote, jolla pienempivoimainenkin eukko saisi potilaan kammettua petiin? Ei nyt ihan mitään nosturia olisi toiveissa hankkia, enempää kuin rollaattoriakaan. Onneksi sängyssä on tukeva pääty ja sivulaudat ja yläkerrassa yksi painava tuoli. Lujille operaatio otti, eikä vähiten miehen psyykelle.

4 kommenttia:

 1. Voi kurjuus noita lääkityksen sivuvaivoja, toivottavasti on ohimenevää ! Kiittelen vast nyt kivasta lukemisesta,on ollu kiirettä ja toinen kirja on jo luettukin ;) Voimia viikkoosi ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos kirjat onnistuivat. Se aina jännittää...

   Poista
 2. 47 kg:n painoisena ja 19-vuotiaana nostelin mummoja ja pappoja kyllä sairaalassa pyörätuoliin, vessaan, pesin sänkyyn ja kuivitin. Ettei potilaita sattuisi, niin otettiin vaatteista kiinni ja pyöriteltiin tarpeen mukaan. Lakanallakin saa liikuteltua. Vaikea selittää, mutta siinä käytettiin painovoimaa myös apuna. Luulen, että vieläkin osaisin...Toivottavasti lääkkeen sivuvaikutukset ovat tilapäisiä tai sitten täytyy vaihtaa lääkettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat hyviä neuvoja, paitsi että ukko nukkuu nakuna. Kiitos!

   Poista

Kiitos kommentistasi!