tiistai 9. huhtikuuta 2013

Mikael Agricolan päivä

Hyvää suomen kielen ja Mikael Agricolan päivää kaikille!  Iki-ihana mummokalenterin kuva juhlistakoon päivää.Minulle tähän päivään taitaa liittyä jotain symbolista. Voin ehkä pikapuoliin kehua itseäni esikoiskirjailijana. Tai no, lainausmerkeissä, sillä palvelukustanteita eivät oikeat kirjailijat ja oikeat kustantamot taida pitää minkään väärtteinä. Eikä yksi kirja vielä tee kirjailijaa, ihan oikeasti.

Tulossa on palvelukustanne ja tämähän on jotain täyskustannetun ja omakustanteen välistä. Itse on ostettava tietty kappalemäärä kirjoja ja vastapalvelukseksi kustantaja hankkii tarvittavat EAN- ja ISBN-koodit, huolehtii kontaktit kirjakauppa- ja kirjastokatalogeihin, tekee vähän mainosmateriaalia. Ja ennen kaikkea taittaa ja painaa sen kirjan ilman, että minulla olisi huolenhäivääkään siitä. Lähestyin muutamaa kustantajaa, mutta sitten en enää malttanut mieltäni.

Suunnilleen kuukauden päästä minulla pitäisi olla laatikollinen kirjoja odottamassa ostajia. Sen ensiostoksen saa myydä halvalla tai kalliilla tai vaikka lahjoittaa pois. Laskeskelin kyllä, että iso osa siitä taitaakin kulua sukulaisille ynnä muille, jotka tuskin kokevat tarpeelliseksi avustaa kirjailijaparkaa taloudellisesti. Tai joita minulle ei tulisi mieleenkään ruveta rahastamaan. Tänään joka tapauksessa palautin ensimmäisen vedoksen kustantajalle. Niin että totta siitä tulee. Jännittää, mikä tämän tyyppisen sukutarinan - romaanin ja historiakirjan yhdistelmän - vastaanotto on.

4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!