tiistai 16. huhtikuuta 2013

Mustarastas ilmoittautui. Kun ei näillä keleillä juuri tule istuttua terassilla, en tiedä miten pitkään se on laulanut, mutta tänään ainakin laulu maittoi. Ja pihan kaivelu oikein kaverin kanssa. Nuo vaaleat rannut kuvissa ovat haamuja. Otin kuvat ikkunasta, jonka takana kasvaa pensaita. Se kuva epäonnistui kokonaan, jossa mustarastas oli juomassa. Lätäkkö jäi juuri kuvien ulkopuolelle.
Jossain kohtaa pihaa siis lumikin on jo sulanut. Kuten näkyy, meillä ajellaan lehdet vasta keväällä. Nyt niiden alta on varmaan mukava kaivella matoja ja muita ötököitä ainakin siitä päätellen, miten toimeliaasti linnut lehtiä kääntelivät.

Tutkin puutarhaluetteloita ja taas teki mieli tehdä tilaus. Haluaisin matalan rautatieomenapuun pihaan, mutta epäilemättä nurmikonleikkaaja vastustaa ajatusta. Toinen, mitä haluaisin pihaan on keltaisena keväällä kukkiva vuohenjuuri. Ei siis vuohenputki, se kamala rikkakasvi, jota meillä on ennestään vaikka muille jaettavaksi. Sattuisiko kenelläkään olemaan ylimääräistä juurakkoa tuosta ensin mainitusta?

1 kommentti:

  1. Mustarastaita meilläkin on huutelemassa ja muitakin pyrähtänyt, eilen peippoja iso parvi, ihana punarinta kaverini tuli ilahduttamaan, äsken oli 3 närheä, nekin parveilee ;-)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!