keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Missä se helle luuraa?

Tällä viikolla piti olla ihania hellepäiviä. Mihin ne joutuivat? Eilen kyllä aurinko paistoi, mutta odotanpa vain, milloin tänäpänä sade ropsahtaa alas. Harmaata, harmaata koko taivaan täydeltä. Pyykit pyörivät koneessa, mutta pakko kai ne on ripustaa sisälle. Eilen olisi ollut hyvä pyykkipäivä, mutta unohdin. Nyt onneksi muistin, sillä alkavat pöksyt loppua muutamaa oikein kunnon mummoparia lukuunottamatta...


Kaipaan niin saunaan, mutta silmien tipoittaminen jatkuu vielä ainakin toista viikkoa. Perheen toinen silmäpotilas on parhaillaan lääkärissä ja arveli käyvänsä apteekissa samalla reissulla. Hän keräili eilen varmuuden vuoksi paksun kirjekuorellisen tietoja silmistään, sillä oma silmälääkäri on lomalla. Vähän minuakin jännittää, mikä siinä ukkokullan silmässä nyt tällä kertaa on.

Terveyttä olin minäkin hoitamassa: olin kaupungin järjestämässä mammografiassa. Luulin, että se olisi jo meikäläisen ikäiseltä ohi, mutta onneksi ei. Hoitaja toivotteli kahden vuoden päästä tervetulleeksi uudelleen. Meillä oli jossain vaiheessa kaupunki tehnyt sopimuksen lauttasaarelaisen terveysaseman kanssa. Sinne sitä oli hankala matka ja turhia kulujakin. Asiasta nousi sen verran meteliä, että nyt ainakin kuvaus on järjestetty ihan keskelle omaa kaupunkia jäähallin parkkipaikalle. Ruotsalainen kuvauskontti nökötti siellä parkkipaikan laidalla ihan vain minua odottamassa, sillä pääsin heti kuvaukseen eikä jälkeenikään ollut jonoa.

Hienoa palvelua ja kiitokset siitäkin, että me yli kuusvitosetkin vielä kuvataan. Mutta eikös vaan joku muori valittanut paikallislehden yleisönosastolla huonosta palvelusta ja huterista portaista. Minua etukäteen vähän pelotti, miten selviän portaista, sillä mekkoni helmat liehuvat melkein maassa. Mitä vielä, portaat olivat ihan tukevat, edes kaide ei ollut hutera. Kaiken lisäksi rollaattori- ja pyörätuolipotilaita varten olisi kuulemma ollut hissikin saatavilla. Ja hoitaja oli paitsi asiansa osaava, myös ystävällinen ja mukava.

Taidan lähteä nukkekotihankkeeni kimppuun. Nyt pitäisi liimata vielä vähän tapettia ja sitten ruveta tekemään ikkunapokia.Nukkisblogiin ei toistaiseksi ole tarvinnut kuvata yhtään kuvaa, sillä seinät ovat vielä levällään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!