tiistai 23. heinäkuuta 2013

Mukavan päivän iltaa

Voi vitsit, että joskus voi lyhytkin puhelu, tapaamisesta puhumattakaan olla rentouttavaa ja virkistävää. Juttelin äsken pari minuuttia entisen työkaverin kanssa. Emme olekaan nähneet moneen vuoteen, mutta nyt sovimme alustavasti tapaamisesta. Oikein odotan sitä.

Eilen käväisin kirjakaupassa ostamassa Enni Mustosen tuoreimman kirjan, johon tänään sain nimmarin itseltään kirjailija Kirsti Manniselta. Hänen omistukseensa puolestaan siirtyi minun kirjani, josta asiasta olen hyvin, hyvin iloinen. Otettu suorastaan.Itse en meinannut päästä yöllä sänkyyn, kun oikein ahmimalla luin Paimentyttöä. Paimentyttö aloitti uuden kirjasarjan Syrjästäkatsojan tarinoita, josta taustatietoa, äärettömän mielenkiintoista sellaista löytyy naamakirjasta, täältä. Etenkin liitteitä kannattaa käydä kurkkaamassa. 

En nyt lähde sen enempää arvioimaan kirjaa, josta löytyy monta arviota blogimaailmassakin. Kun kirja on omalla rahalla ostettu, voin hyvin riippumattomasti sanoa, että Kirsti ei petä tälläkään kertaa. Ihan loppuun asti en viime yönä päässyt, mutta jatkketaan tänä iltana. Seuraavaa osaa odotan jo innokkaasti, sillä arvaan siinä siirryttävän Sipoon maisemista tutumpiakin tutumpiin paikkoihin.

Tämä on ollut kaikkiaan hyvä päivä, mutta samaa ei voi sanoa eilisestä. Verottajalta tuli kirje. En oikein tiedä, mitä sen kanssa pitäisi tehdä. Nimittäin tämä saamarin viisas verottaja tiesi, että minä tyttä se en julkaise kirjoja tulonhankkimistarkoituksessa. Ei, minähän kirjoitin kirjani harrastuksekseni ja harrastustoiminnastahan ei tunnetusti verottaja kelpuuta kuluvähennyksiä. En tiedä, onko kohteluun syynä eläkeläisyys, kirjan palvelukustanteen luonne vai se, että kirjani on esikoinen. Montakohan kirjaa pitää kirjoittaa ja kuinka suurina painoksina painattaa, jotta kulut olisivat tulonhankkimiskuluja? Pannu kihisee ja pihisee.

6 kommenttia:

 1. Ihastuttava kuva tästä pikku lypsäjästä. Niin, tulonhankkimiskulut kuuluvat yrittäjälle, miten tuo kirjan kustannus ja siihen liittyvät sitten on katsottava, eläke voi ensisijaisena tulolähteenä tietysti vaikuttaa.. ymmärrän kyllä pihinäsi, olen tapellut lainojen ja verojen kanssa aina, mutta viisi viimeistä vuotta kynsin hampain ja ne ovat kuluttaneet kyllä intoni ja voimani loppuun..

  VastaaPoista
 2. Minulle on kyllä verottaja ottanut kulut huomioon, olen tehnyt laskelman vuosittain, josta näkyy paljonko olen 'hankkinut'. Jos kuluja ei huomioida, ei tulojakaan voi verottaa. Arvonlisävelvollinen en ole, mutta titenkin olen joutunut maksamaan alvit kalleimman kautta.

  Hyvää viikon jatkoa, Villiviini.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko sinulla Aili-mummo toiminimi?

   Poista
  2. Ihan olen omalla nimelläni kustantanut omat kirjani.
   Aloitin omakustanteiden teon jo v. 1991, viimeinen on vuodelta 2001.
   Havutar, hyvä emäntä on iso ja suuritöinen kirja, lähes 300 sivua A4 koossa. Tuli myös kalliiksi tehdä ja kustantaa.

   Kuulin eräältä omakustannerunoilijalta aikoiunaan, että häntä oli verotettu kovimman mukaan. Oli ottanut kirjastaan kaksi 500 kappaleen painosta, ja siitä oli tullut isot mätkyt. Siksi päätin, että teen verottajalle laskelmat, joista selviää tulot ja menot. Ei ole tullut mätkyjä.

   Onhan ihmisillä vaikka millaisia, rahakkaitakin harrastuksia. En tiedä, tekevätkö he koskaan selvityksiä niistä verottajalle.

   Mukavaa keskiviikkoiltaa sinulle.♥

   Poista
  3. Sorry, tuli tuohon väärä vuosiluku, ei vuosi 2001, vaan 2010.

   Poista
 3. Hyvää viikonjatkoa sekä Mustikselle että Aili-mummolle ja kaikille muillekin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!