perjantai 19. heinäkuuta 2013

Sekaisin päivistä

Olen jotenkin melkein koko päivän elänyt lauantaita, kunnes hetki sitten valkeni, mikä päivä nyt on. Perjantai! Sinänsä se ja sama, sillä mitään erityisempää ohjelmaa ei ollut tiedossa kummallekaan päivälle. Lähes koko päivän on satanut, välillä oikein rankastikin.

Tässä päivän välipalani: ruisnaksuja, vadelmia ja pensasmustikoita. Mies toi kaupasta. Olisin mielelläni pakastanut noita marjoja, mutta kuulemma oli vain pienissä rasioissa. Tai ei muuten raaskinut tuoda. Vieläkin muistelen kaiholla vanhan kasvihuoneen meheviä vattuja, joiden juuret olivat ulkopuolella, oksat sisällä kasvihuoneessa. Satoa tuli useita litroja. Nyt pihassa, tiukasti rodopensaan ja köynnöskrassin välissä on marjoja tuottava pieni vadelmanoksa. Kasvimaan puolella oleva villivattu ei tuota mitään ja se olisikin pitänyt keväällä hävittää.


Toivottavasti saan muutamat litrat näitäkin marjoja pakkaseen, vaikka onhan tämä  joka tapauksessa ihanin tapa säilöä kesän herkkuja. Jos ensi viikolla ei sada, on käytävä punaisten viinimarjojen kimppuun, jos niitä silloin vielä on varisten ja harakoiden jäljiltä pensaissa. Tämän vuoden sato on pieni, marjatkin kooltaan surkeita.

2 kommenttia:

  1. marjat maistuvat ja terveys vain paranee, niin väitetään.. päivillä ei paljon väliä, sattuuhan sitä, varsinkin kun on pyhiä viikolla mie oon aina sekaasin mikä päivä on menossa:))ei ny kyl oo pyhiä tää on mukavan niisiä aikaa kun ihmiset lomailee ja on paljo rennompia.

    VastaaPoista
  2. Minun tutulla on puolisona Päivi,hän kerran sanoi että: hän on sekaisin Päivistä,tarkoitti puolisoaan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!