maanantai 23. kesäkuuta 2014

Juhannus ohitettu

Niin oli kylmää, että melkein ohitimme juhannuksen. Ruokahuusholli oli siltä pohjalta, että olisimme herkutelleet terassilla, mutta nyt syötiin perunat, sillit ja lohet tuvassa. Kävihän se niinkin eikä meillä mitään kummempia suunnitelmia ollut muutenkaan. Istuttiin sisällä ja luettiin. Minulla on menossa Lauri Kristian Relanderin muistelmat osa 2, joka kertoo 1920-luvun lopun poliittisista meiningeistä. Tuo ajanjakso maamme historiassa on jäänyt itselleni täysin vieraaksi ja siksi yritän siihen nyt vähän paneutua ns. sattuneesta syystä.

On tämä outoa kesää. Vuodenajat ovat kliiviankin mielestä sekaisin, sillä se rupesi jo toiseen kertaan tänä vuonna kukkimaan. Toinen ihmekasvi on salin ikkunalla asustava orkidea, joka on kukkinut joulukuusta lähtien.


Tänään palattiin päiväjärjestykseen. Aloitimme työpäivän kiskomalla kesärengin kanssa taas eräitä kasteluletkuja - ikään kuin nyt mitään tarvitsisi kastella. Kyllä vain, kasvilavojen pohjille levitettyjä sanomalehtiä kasteltiin. Huomenna lavoihin tyhjennetään kompostit ja sitten vielä kuskataan sinne multaa. Tai näin ainakin tänään suunnittelimme. Tarkoitus oli jo tänään olla kompostihommissa, mutta isäntä ei ollut ehtinyt tai oikeammin sanottuna jaksanut tutkia pienen peräkärryn pyöriä  ja epäili ilmojen olevan niin vähissä, ettei ole syytä vetää painavia lasteja niissä kärryissä. Ajoleikkurivetoisesti on kompostia kuitenkin mukavampi kuskata kuin kottikärryillä lykätä. Varsinkin kun se on isäntä, joka ajaa konetta, mutta me saisimme lykätä käsikärryjä.

Laiska töitään luettelee, mutta ainakin nämä tehtiin: kasteltiin lavoja, laskettiin vettä kahteen isoon pyttyyn kasvihuoneella, istutettiin perunaa kolmeen isonpuoleiseen pahvilaatikkoon, porattiin reikiä kasvilaatikoihin, kylvettiin kesäkukkien siemeniä, kasteltiin kasvihuoneessa asuvat tomaatin ja kurkun taimet ynnä muut taimet, myrkytettiin muutamat muurahaiset... Eli itse asiassa olen aika tyytyväinen työpäivään. Enempää ei tarvitsekaan jaksaa, enkä olisi jaksanutkaan. Nyt aurinko paistaa eikä tänään ole yhtään satanut. Ihmeiden ihme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!