sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Voi tätä Suomen suvea

Olipa eilen ihana kesäpäivä. Nautimme täysin siemauksin aurinkoisesta päivästä ja söimme iltaruoankin terassilla. Tänään sitten voi taas sanoa, että kesä tuli, kesä meni. Kylvin eilen viimeiset yrtit ja siirsin yhden talvehtineen salvian ja oreganon uuteen paikkaan. Salvian olemassaolo oli suuri yllätys. Se on talvehtinut monta vuotta rikkaruohojen keskellä ja on nyt täydessä kukassa. Toivottavasti se ei ota nokkiinsa siirrosta uuteen paikkaan kasvihuoneen seinustalle. Otin siitä kuvankin, mutten ole vielä saanut siirrettyä sitä tänne. Tässä kuitenkin yksi muutaman päivän takainen kuva, suono sinänsä, mutta muistin virkistykseksi itselle tämäkin.

Vanhalle kellarinmäelle on ilmestynyt muutama valkoinen ketoneilikka. Onhan ne tietysti jonain vuonna siihen istutettu, mutten muista milloin ovat viimeksi kukkineet. Näm jalostetut ovat vähän suurempikukkaisia kuin vaaleanpunaiset luonnossa kasvavat. En millään saanut kunnon kuvia, joissa olisi nähnyt kukissa oleva vaaleanpunainen kranssi.


Kukista vielä sellainen pikku-uutinen, että meidän yksi jouluna saatu orkidea tekee uusia nuppuja. Tätä ihmettä ei meidän talossa ole ennen nähty! Jos niistä kehkeytyy oikein kukatkin, niin sitten näette.

Täällä meidän kylällä oli eilen Puistobluesin pääkonsertti, jonka kävijämäärä oli kuitenkin puolittunut, kiitos Valvairan ja poliisin älyttömien piknik-juommääräysten. Voihan tietysti muitakin syitä olla, esimerkiksi epävakaat sääolot, mutta jotain kertoo sekin, että jopa vesipullot ja kahvitermarit oli portilla kaadettu maahan, olut- ja viinipulloista nyt puhumattakaan. Ei hyvä, etenkään kun kekkerit ovat jatkuneet lähes kolmenkymmenen kesän ajan ilman järjestyshäiriöitä. Talkoilla organisoidut festarit ovat yksi Suomen suurimpia, olikohan kolmanneksi tai neljänneksi suurin, sillä kaupungilla on runsaasti ilmaistapahtumia. Vain tuo Niemessä pidettävä pääkonsertti tuo rahaa järjestäjille, tai siis on ainakin tuonut. Vaikka meille riittää bassojen jytke järven toiselta puolelta ihan omalle terassille, niin harmittaa suuresti järjestäjien puolesta.

2 kommenttia:

 1. Harjaneilikka on siitä kiitollinen, että leviää itsekseen ja synnyttää sitten värimuunnoksia tummanpunaisesta vaalean kautta vitivalkoiseen. Ja kukkii vuodesta toiseen ilman sen suurempaa hoitoa. Etanat siitä tykkää tosin.

  Harmittava juttu, että järjestyksenvalvojat valvovat tiukasti jo etukäteen festareiden osanottajien juomia. Riittäisi kyllä valvonta alueella jos häiriöitä ilmenee. Vai onko tää sitä ennaltaehkäisyä? Teille varmasti hauska festari kun voitte omalla terassillanne musiikkia kuunnella. Vettä sataa, on kuin olisi syksy, vaan leijailevat keltalehdet puuttuu....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai juu, harjaneilikkahan sen jalostetun version nimi tosiaan onkin. Aina sitä jotain oppii, kiitos!

   Poista

Kiitos kommentistasi!