tiistai 10. kesäkuuta 2014

Uurastus jatkuu ja jatkuu

Onneksi on tuo kesärenki, sillä muuten ei pihaurakasta tulisi koskaan valmista. Olen vieläkin reporankana, vaikka lopetimme työpäivämme jo monta tuntia sitten. Muutama tunti kitkemistä päivässä saa luvan riittää. Lisäksi vein kasvihuoneeseen muutamat taimet, ne harvat, jotka eivät ehtineet kuolla sisällä. Nyt on siis kasvihuonekin "avattu". Lankomies puhuu ansarista, joten toivokaamme että siitä vielä kesän mittaan sellainen kehkeytyisi.

Vasta kuvasta älysin, että meillä onkin kolmea väriä seinustalla:Tänään saimme kukkapenkit aika hyvälle mallille ja kitkimme myös tienvierustaa, joka itse asiassa on kaupungin puolella, mutta josta ei kukaan muu kuin me pidä huolta. Siinä kasvaa villin lailla keltamoa, joka on erittäin myrkyllinen, vanhojen pihapiirien kasvi. Erityisesti oranssi maitiaisneste on myrkyllistä ja sitä paitsi sotkee vaatteet. Kasvia on entiseen aikaan käytetty lääkekasvina ja varmaan ties mihin tarkoitukseen.

Linkin takaa löytyy Luontoportin kuvia ja tekstiä. Joka vuosi yritän kitkeä tätä, mutta uutterasti se vain kasvaa aina uudestaan ja uudestaan. Urakka jatkuu huomenna.

3 kommenttia:

 1. Kauniisti kukki seinustallasi! Tuo keltamo on vihonviimeinen rikkaruoho, vaikka kuuluukin unikkojen sukuun. Kasvaa hiekkakasassakin ja leviää pitkin pihaa.
  Hankala repiä pois kun vuodattaa myrkkyään ja sotkee kädet ja vaatteet.
  Mutta pitänee antaa kaikkien kukkien kukkia, tai sitten ei!

  VastaaPoista
 2. Upeasti kukkivat kukkasi.
  Ihanaa päivää sinulle.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!