perjantai 6. kesäkuuta 2014

Pihapäivä

Eilisestä jäi oikein hyvä mieli. Koko iltapäivä ja puoli iltaakin kului pihahommissa, vaikkei renki ollutkaan töissä. Hän tulee vasta maanantaina, jahka on kotiutunut lomamatkaltaan. Kylvin vihdoin ja viimein erinäisiä siemeniä muovisiin muuttolaatikoihin, jossa viime kesänäkin yrttejä ynnä muuta kasvatin, tosin aika huonolla menestyksellä. Nyt tein oikein "tieteellistä" työtä eli tutkin, mitkä ovat millekin kasville hyviä kumppaneita. Myöhemmin näemme, pitääkö tieto paikkansa. Lopuksi vedin hallaharson laatikkojonon päälle. Ei niin, että odottaisin enää hallaa, vaan siksi että ystävämme oravat ja linnut eivät heti rupeaisi penkomaan laatikoita.

Kokeilen laatikoissa sitä sun tätä, myös porkkanan ja punajuuren kasvatusta, mutta osan niidenkin siemenistä säästin kasvilavoihin, jotka toivottavasti saadaan rengin kanssa heti ensi viikolla rakennettua. Multa loppui kesken, enkä vieläkään saanut siirrettyä tomaatin ja chilin ynnä eräitä vaivaisen näköisiä taimia kasvihuoneeseen. Nyt on kuitenkin hyvä mieli siitä, että sain paljon tehtyä. Pitää vielä muistaa porata muutama reikä muuttolaatikoiden sivulle vesirei´iksi, joista varmaan armeija muurahaisia pääsee myös kätevästi laatikoihin...

Vähän taisin häiritä pikkukurreja, sillä verstaani oli tässä tammen juurella. Tarkoitus oli jättää kurret ja linnut ruokkimatta tänä kesänä, kun niillä on ollut tapana istuttaa auringonkukkia joka kukkalaatikkoon. Kun oravaäiti ja muutamat pikkulinnut ovat käyneet suorastaan kerjäämässä ruokatarjoilua, niin pakkohan minun oli eilen viedä laatikkoon evästä. Nämä kolme ovat varmaan sisaruksia.


Lavojen rakentamiseen en vielä päässyt sekään takia, kun isäntä ei vielä ole ehtinyt leikkaamaan polven yläpuolelle ulottuvaa ruohoa tulevan kasvimaan puolelta. Tänään hän ahersi varmaan toista tuntia ruohonleikkuussa, joten päivän urakka kyllä tuli tehtyä hänelläkin. Illalla grillasimme possupihvit ja lisäkkeeksi keitin parsaa.
Nyt  "väsynyt mutta onnellinen".

2 kommenttia:

 1. I am sure this piece of writing has touched all
  the internet visitors, its really really good article on building
  up new web site.

  my website :: Toronto Concrete Floor Contractors

  VastaaPoista
 2. In the word of Nick Bilton who works for the
  New York Times, (his Instagram account has a lot more
  than fifty thousand followers) “everyone is more likely to admire you for quality over quantity - you may
  well please take a fancy picture of one's Starbucks cup in case I don't know your
  identiity and your photo is generic, I won't be monitoring
  you. It implies that men and women submitting the photos from equivalent spot once you may
  possibly begin to see the shots or adhere to it to your profile.

  It's insufficient to put a half-baked profile high on Linked - In and
  loose time waiting for job purports to roll in.

  Feel free to surf to my page ​seguidores instagram

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!