torstai 26. kesäkuuta 2014

Lyhyt ja hyvä työpäivä takana

Oikein kauhistuin, kun puolenpäivän aikaan astelin kasvimaalle rengin kanssa. Taivas oli mustanpuhuva joka suunnassa. Meille tuli kiire laittaa kasvilavat kuntoon, kastella ja kylvää ja peittää. Sitten jo ukkonen jyrähtikin oikein kumeasti. Onneksi olin juuri ehtinyt lähettää rengin matkoihinsa, että ehtisi kotiin ennen sateen alkua. No, ei siitä mitään sadetta tullut eikä ukkostakaan. Hyvä kuitenkin, kun kaikkein tärkein tuli tehtyä. En varmaan olisi enempää jaksanut tehdäkään.

Vähän kaavailin töiden jatkamista myöhemmin, mutta ehtiihän sitä huomennakin, valmiissa maailmassa muutamat rikkaruohot kitkeä. Nimittäin yrttitarha on vielä kesken. Raparperin vieressä kasvaa oreganoa ja sitä aion siirtää lisääkin heti kun tosiaan maan saamme kitkettyä ja vähän multaa lisättyä. Tämä penkki on kasvihuoneen sivulla. Toisella laidalla kasvaa piparjuuri ja sen kaveriksi ajattelin myös muutamaa monivuotista yrttiä.

Tietääkö kukaan hyviä konsteja muurahaisten karkottamiseen? Koko kasvimaata ei sentään voi koko aikaa olla myrkyttämässä, mutta jotain on tehtävä. Luin, että samettikukka karkottaa muurahaisia, mutta ei ainakaan meillä: pikkupurkeissa olevat taimet olivat saaneet jopa muurahaisenmunia vieraikseen.Ehkä se on sitten vasta kukkivien samettikukkien haju, joka tekee huonoa murkuille? Neuvoja otetaan vastaan!

Pihan hajulaukoista ensimmäinen kukkii - tai siis rupeaa kukkimaan näin herkästi ja kauniisti:


Näitä on kolme tai neljä eri kukkapenkeissä. Lehdistä kuulemma lähtee ikävä haju, mutten ole tohtinut testata asiaa.

Otin monta muutakin kuvaa, mutta säästän niitä vastaisen varalle.

3 kommenttia:

  1. Siellä kovasti ahkeroitu, hyvä että hommia jääpi vielä huomisellekin :)

    VastaaPoista
  2. Samettikukam haju on hyvä karkotin monille ötököille. Tehonnoonko muurahaisiin. Itse sirotan muurahaiskarkoitetta kasvimaan/-laatikon ympärille. Muurahaiset ovat hankalia hävitettäviä. Onnea!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!