torstai 24. syyskuuta 2015

Hyvää tekoa etsitään

Huudan, mutten apua itselleni, vaan lapsenlapseni isälle. Te ystävät, jotka asutte tässä lähipitäjissä, sattuisiko teillä olemaan tietoa tai peräti itsellä hyvin edullista pientä asuntoa, mummonmökkiä, hellahuonetta tai vaikka vaan erillistä kamaria vessalla ja suihkulla, joka kuitenkin olisi taatusti home- ja pölyvapaa? Tämä viimeksi mainittu on tärkein kriteeri.


Kuvassa ei ole pöpöviljelmää, vaan kynttilä, syksyn ensimmäinen.

Kaverilla on ollut uskomattoman huono tuuri: ensin yksi asunto kerrostalossa oli syönyt lattiansa alle kaikenlaista homehtuvaa rojua, jota on vissiin maan tapa ollut kätkeä talon alle mieluummin kuin kuskata kaatopaikalle. Siitä sitten alakerran nousi asuntoon ties mitä pöpöä. Sen takia siitä oli lähdettävä, vaikka taloyhtiö hampaat pitkänä kämpän perusteellisesti korjasikin.

Mutta eipä tässä ollut tarpeeksi tuskaa, sillä nyt tämä toinenkin, vasta rakennettu paritalon kaksio aiheuttaa sietämättömiä oireita, jotka alkoivat pian muuton jälkeen.

Ennestäänkin sairas mies (ei juoppo, vaan liikenneonnettomuudessa vammautunut, mutta liikuntakykyinen ja ihan  täysipäinen) on nyt hyvin herkistynyt pienimmistäkin määristä haitallisia mikrobeja ja kemikalioita. Lääkäri onkin kehottanut välittömästi muuttamaan pois asunnosta. Ennen kuin mahdollinen kaupanpurkuriita on selvä, joutuu hän tietenkin maksamaan luultavasti itseään kipeäksi (jos näin saa sanoa) asunnostaan ja sen takia uuden, toivottavasti hyvin väliaikaisen kämpän pitäisi olla myös tosi edullinen. Tässä tilanteessa ei varmaan ole toivoakaan esim. asumistuesta, kun on olemassa se homekaksio. Mutta eläke sentään juoksee eli kyse ei ole mistään sossutapauksesta. Muutenkin mies on säntillinen ja mukava kaveri.

On tässä minullakin ns. oma lehmä ojassa: lukiota käyvä lapsenlapseni ei myöskään voi oireilematta viettää viikonloppuja isänsä luona. Meillä on isoa talo, mutta sikäli epäkäytännöllinen, ettei tänne voi majoittaa ns. vierasta miestä ja luultavasti hirsillä olevissa seinänraoissa on niin paljon pölyä, ettei senkään puolesta voi ajatella.

Jos keksit avun, niin lähetä minulle sähköpostia kolumbukseen tai gmailiin, joka sekin taas toimii. Välitän sitten tiedon eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!